Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Συνεδρίασε με 66 τακτικά αλλά και προ ημερήσιας διάταξης θέματα

Με 66 τακτικά θέματα στην ημερήσια διάταξη ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας στις 18:00 το απόγευμα.
Προ ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιατζίδης ενημέρωσε το σώμα για τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τόσκα Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο των Δημάρχων σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.
Προ ημερήσιας ερωτήματα και θέματα τέθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους. ο κ. Μπέκης έθεσε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και την αναγκαιότητα ψεκασμών για τα κουνούπια λόγω του ότι μπήκαμε στη θερινή περίοδο.
Ο κ. Μαρκούλης αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Φιλίππειου Γυμναστηρίου και ο κ. Μελιόπουλος έθεσε θέμα σχετικά με τους εργαζόμενους στη Βοήθεια στο Σπίτι και κατήγγειλε την κυβερνητική τακτική να εισαγάγει και να θέσει προς ψήφιση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι όταν αυτό εισαχθεί στη Βουλή προς συζήτηση θα κηρυχθεί 48ωρη απεργία από το ΠΑΜΕ.
Ο κ. Καγκελίδης έθεσε ζήτημα σχετικά με την βεβαίωση ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες από τον παγετό λέγοντας ότι εάν αυτά αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ οι αγρότες δεν θα πάρουν ποτέ τα χρήματά τους.
Ο κ. Γουλτίδης αναφέρθηκε στο θέμα των αδέσποτων λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Βέροια αλλά και τα τοπικά διαμερίσματα, υπενθύμισε ότι ενόψει των εκδηλώσεων που γίνονται κάθε καλοκαίρι στη Βεργίνα πρέπει να διαμορφωθεί η απαραίτητη υποδομή.
Απαντώντας οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων  ο κ. Κορωνάς είπε ότι οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο σπίτι στη Βέροια είναι πληρωμένοι ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Μωυσιάδης αναφέρθηκε σε ζητήματα της Δημοτικής Επιχείρησης με αφορμή την πρόσφατη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης που σημειώθηκε στην οδό Εληάς.

 

Ρεπορτάζ – Εικόνα: Δημήτρης Καρολίδης

Φωτογραφία: Χρήστος Εμπορίδης

http://www.verianet.gr

Απάντηση