Εποικοδομητική και γόνιμη η επίσκεψη του Προέδρου του πολιτικού κόμματος ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Γιάννου Γραμματίδη στον Νομό Ημαθίας

Ημαθία, 18 Απριλίου 2016 – Ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος  ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ κι επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης στον κύκλο των συναντήσεων του με φορείς των πόλεων στη  Βέροια και τη Νάουσα είχε έναν εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα της περιοχής και τις προοπτικές που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γραμματίδης  συναντήθηκε στη Βέροια  με το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και στη Νάουσα με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Κουτσιογιάννη,  με τους οποίους συζητήθηκαν προβλήματα όπως η αδυναμία απορρόφησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων στη διεθνή αγορά και η έλλειψη υποδομών στήριξης του τουρισμού και προβολής των ιστορικών πολιτιστικών της μνημείων.

Με τον Διευθυντή  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας κ. Γεώργιο Τουλίκα στη Βέροια και στη Νάουσα με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Δημήτριο Κουτσιούπα και τον Αναπληρωτή Διοικητής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ημαθίας κ. Ευστάθιο Τουρατζίδη  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις της συσσώρευσης και φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή που περιορίζονται από την αποτελεσματική δραστηριότητα του Σώματος.

Επιπλέον, ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρη Πάντσιο στη Βέροια και με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Νάουσα, Επιπυραγό κ. Νίκο Παλαμούτη και τους άνδρες της Υπηρεσίας των δύο πόλεων από τους οποίους ενημερώθηκε για το έργο της Υπηρεσίας στην περιοχή που είναι ιδιαίτερα δυσχερές λόγω του ορεινού όγκου που την περιβάλλει.

Τέλος, ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε στη Βέροια με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Νίκο Ουσουλτζόγλου και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου με τους οποίους συζήτησε τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης για την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Στη Νάουσα ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Άγγελο Κάλλη και, ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκαν η κρίση στον οινοτουρισμό και η ανάγκη για «διαφήμιση» της περιοχής για να τονωθεί η τοπική αγορά.

Συμπερασματικά, ο κ. Γραμματίδης δήλωσε τα εξής: «Με τους συνεργάτες μου επισκέφθηκα την περιοχή της Ημαθίας σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο όπου συσσωρεύονται προβλήματα τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης της χώρας όσο και του προσφυγικού ζητήματος. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το υψηλό φρόνημα των διοικήσεων όσο και των ανδρών τόσο του Αστυνομικού Σώματος όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού. Επιτελούν ένα ηράκλειο έργο παρά την έλλειψη μέσων και τα ποικίλα προβλήματα της περιοχής που έχουν να κάνουν με την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Ο πρωτογενής τομέας εξάλλου έχει καταρρεύσει ιδιαίτερα εξαιτίας της αδυναμίας εξαγωγής των τοπικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά αλλά και του ότι το κράτος διαχρονικά έχει παραλείψει να δώσει κίνητρα στους παραγωγούς να οργανώσουν εναλλακτικά δίκτυα απορρόφησης των προϊόντων τους. Παράλληλα, τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία αλλά και το φυσικό κάλλος της περιοχής δεν έχουν τη δέουσα προβολή σε συνδυασμό με το ότι λείπουν οι απαραίτητες τουριστικές υποδομές αλλά και η προβολή της περιοχής στο εξωτερικό ώστε η Βέροια και η Νάουσα να αποτελέσουν τόπους διαμονής και όχι απλά επίσκεψης και διέλευσης τουριστών. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις απέτυχαν να βοηθήσουν την ανάπτυξη της ιστορικής περιοχής της Ημαθίας με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές και οι πολίτες να πρέπει να αναλάβουν μόνοι τους δράση για να αναπληρώσουν στο μέτρο του δυνατού αυτή την αδιαφορία. Η Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα, παρά το ότι δεν έχει ακόμα κοινοβουλευτική παρουσία, θα κάνει κάθε δυνατή παρέμβαση ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής» κατέληξε ο κ. Γραμματίδης.»

Απάντηση