Τα μέλη της Ομάδας Σκέψης και Δράσης «Νέοι με Όραμα» διοργανώνουν τη δράση του ECOCITY «ΑΦΩΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

Τα μέλη της Ομάδας Σκέψης και Δράσης «Νέοι με Όραμα» διοργανώνουν για την πόλη της Βέροιας τη δράση του ECOCITY «ΑΦΩΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» και προσκαλούν τους συμπολίτες τους (Σύλλογοι Πολιτών, Σχολεία, Πρόσκοποι κ.α.) να συμμετέχουν στη σιωπηλή διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016 στις 12 το μεσημέρι σε μέρος που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήγασε από τον εμποδισμό και την έλλειψη ελευθερίας μετακίνησης των πεζών που παρατηρείται στις πόλεις όλης της χώρας. Η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα, η κακή τοποθέτηση της σήμανσης σε συνδυασμό με τις κολώνες στους δρόμους κ.α., προκαλούν δυσκολία έως και αδυναμία ελεύθερης πρόσβασης σχεδόν στο 50% του πληθυσμού της χώρας.

Η διαμαρτυρία που συμπίπτει με την Κυριακή των Βαϊων, θα είναι αφιερωμένη στην Ελευθερία Μετακίνησης και στην ανάγκη εφαρμογής του Νόμου για την ισότητα των πολιτών στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία σε όλες τις πόλεις μας.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρόκειται να επιλεχθεί ένα κτήριο στην πόλη μας, που δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Το κτήριο θα είναι είτε Δημόσιο, είτε Ιδιωτικός χώρος. Επίσης μπορεί να είναι χώροι όπως οι πλατείες που δεν έχουν ράμπες ή πεζοδρόμια που είτε καταλαμβάνονται παράνομα είτε είναι στενά και με προβλήματα.

Όπως προαναφέρθηκε, η δράση θα υλοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι και όλοι οι συμμετέχοντες θα σταθούν σιωπηλοί χωρίς να περπατούν για 10 λεπτά (12.00-12.10) μπροστά στον χώρο που θα έχει επιλεγεί, με την «μάσκα του Άφωνου», τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το «ξάφνιασμα» από την έλλειψη μέριμνας πρόσβασης για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: neoimeorama@hotmail.com, Facebook: Νέοι με Όραμα ή στα τηλέφωνα: 6948808995, 6975980065, 6947165064

Για πληροφορίες σχετικά με το ECOCITΥ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) στο site: www.ecocity.gr

 

Απάντηση