Βλέπει για τα 7 ευρώ το αρνί μέχρι το Πάσχα

Στην περίοδο του Πάσχα, που παραδοσιακά οι τιµές παραγωγού για τα αρνιά και τα κατσίκια παρουσιάζουν ανάκαµψη, εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι κτηνοτρόφοι, µε τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τιµές που µπορεί να αγγίξουν έως και τα 7 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Ήδη η αγορά κινήθηκε και στο τέλος της εβδοµάδας οι χασάπηδες έσφαζαν στη Θεσσαλία βαριά αρνιά (µέχρι 17 κιλά) µε 5,5 ευρώ το κιλό. «Τζάµπα αγόραζαν µέχρι τώρα οι έµποροι τα αρνιά µε τιµές ακόµα και κάτω από 4 ευρώ το κιλό, ενώ το κατσίκι είναι λίγο καλύτερα στα 4,5-5,00 ευρώ το κιλό», λέει ο κτηνοτρόφος Π. Μπούτσαλης από την περιοχή της Λακωνίας, ενώ σηµειώνει  ότι «η ζήτηση δεν είναι φέτος όπως ήταν πριν από 2 χρόνια».

Στις δύσκολες στιγµές που περνά η κτηνοτροφία αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισµού Καστοριάς του Νοµού, ∆. Μόσχος, τονίζοντας ότι «δεν συµφέρει τον παραγωγό να πουλά σε αυτό το χαµηλό επίπεδο γιατί δεν καλύπτει τα έξοδά του», ενώ προειδοποίησε ότι «αν ο παραγωγός χάσει τη φετινή χρονιά, το 2017 δεν θα κυκλοφορούν ελληνικά αµνοερίφια στην εγχώρια αγορά».

Δημοπρατήριο
«Ετοιμάζουμε δημοπρατήριο για να πουλάμε ομαδικά τα αρνιά», τόνισε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δράμας, Γ. Κιτσουκάκης.

21/4
Στο μεγάλο παζάρι της Δράμας, την Πέμπτη 21 Απριλίου, θα διεξαχθεί η κρίσιμη διαπραγμάτευση για την τιμή των αμνοεριφίων.

Λίγα
Λόγω του ότι ο εορτασμός του Πάσχα είναι αργά τα πιο εμπορικά αρνιά (8-12 κιλά) πιθανολογείται ότι θα είναι δυσεύρετα.

http://www.agronews.gr/

Απάντηση