Το πιο νόστιμο κοτόπουλο με μπέικον και λεμόνι

Υλικά:

  • 6 μπούτια κοτόπουλου
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 60 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού
  • 30 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Φύλλα δάφνης
  • Αλατοπίπερο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Επίσης: σπάγκο κουζίνας

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσουμε το δέρμα και στη συνέχεια τα αφήνουμε να στεγνώσουν.        Ανακατεύουμε το αλεύρι καλαμποκιού και τη τριμμένη φρυγανιά. Αλευρώνουμε τα μπούτια, βάζουμε από πάνω μια φέτα μπέικον και τα φύλλα δάφνης και ύστερα τα δένουμε με το σπάγκο. Ζεσταίνουμε το τηγάνι. Όταν ζεσταθεί μειώνουμε την ένταση, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο. Ύστερα βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε περίπου 3 λεπτά από κάθε μεριά. Σε ένα ποτήρι στύβουμε ένα λεμόνι και προσθέτουμε το 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τη σος στο τηγάνι με τα μπούτια, πασπαλίζουμε με μια πρέζα μοσχοκάρυδο και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε για περίπου 7-8 λεπτά ανά πλευρά, ώστε ν διασφαλίσουμε ότι θα ψηθούν καλά. Αν δούμε ότι στεγνώνουν προσθέτουμε λίγο λάδι.

 

Απάντηση