Τα μυστικά της υγείας και μακροζωίας είναι στη φύση και …στο χέρι σας

Ο οργανισμός μας διαθέτει από μόνος του την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται. Ας τον βοηθήσουμε να κάνει τη δουλειά του προμηθεύοντάς τον με όλα τα απαραίτητα συστατικά. Και φυσικά προστατεύοντάς τον από τις βλαβερές τοξικές ουσίες που υπάρχουν γύρω μας, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η υγεία στα χέρια μας

Αυτό που πρακτικά μπορείτε να κάνετε σε όλη σας τη ζωή για να προστατεύετε την υγεία σας είναι σωστή άσκηση και διατροφή, διαχείριση του άγχους και χαρά στην καθημερινότητά σας. Το μυστικό είναι να κρατάτε μακριά σας τις τοξικές ουσίες, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Είτε από το περιβάλλον, τις τροφές, τα συναισθήματά σας ή τους τοξικούς ανθρώπους γύρω σας. Πρόληψη, προστασία και σωστή τροφοδοσία του οργανισμού είναι το τρίπτυχο της υγείας.

Τοξικότητα και ασθένεια, άρρηκτα συνδεδεμένες

Όλες οι ασθένειες έχουν άμεση σχέση με την τοξικότητα. (Αλλεργίες, άσθμα, καρκίνος, καρδιαγγειακά προβλήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, νευρικότητα, αϋπνία, κατάθλιψη, άνοια, αλσχάιμερ, υπογεννητικότητα, χαμηλή λίμπιντο κ.α.) Μπορούμε να απελευθερώσουμε το σώμα μας από τα τοξικά που το επιβαρύνουν, εάν λαμβάνουμε τα απαραίτητα ένζυμα και αντιοξειδωτικά για να καθαρίζουμε τον οργανισμό μας.

Τα ένζυμα μας χαρίζουν τη ζωή

Χρειαζόμαστε καθημερινά 10.000 ζωντανά ένζυμα για να πραγματοποιηθούν 200.000 χημικές διεργασίες του οργανισμού όπως η πέψη, η σκέψη, η άμυνα, ο μεταβολισμός της τροφής σε ενέργεια, η παραγωγή ορμονών, η επιδιόρθωση των κυττάρων. Συνειδητοποιούμε λοιπόν ότι τα πάντα που συμβαίνουν μέσα μας χρειάζονται ένζυμα. Χωρίς αυτά ζωτικές λειτουργίες  του σώματος δεν μπορούν να γίνουν, με αποτέλεσμα την πρόκληση ασθενειών και σταδιακά και θανάτου.

Λαμβάνουμε τα απαραίτητα ένζυμα ή μήπως όχι;

Τα ένζυμα τα λαμβάνουμε μέσω των τροφών και συγκεκριμένα αυτών που μας προμηθεύει η φύση, δηλαδή φρούτα και λαχανικά. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός ότι τα φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουμε όταν δεν είναι βιολογικά, δεν περιέχουν τα απαραίτητα ένζυμα που χρειαζόμαστε. Ο λόγος είναι με τα χημικά λιπάσματα που χρησιμοποιούνται στις συμβατικές καλλιέργειες, καταστρέφονται  τα πολύτιμα συστατικά των τροφών. Οι αγρότες επιδιώκοντας ναέχουν όλο και μεγαλύτερες σοδειές, άρα κέρδος στην τσέπη, επεμβαίνουν στην ανάπτυξη των φυτών ραντίζοντάς τα με τοξικές ουσίες. Εκτός αυτού με τις συνεχείς καλλιέργειες τα χωράφια κουράζονται και κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν παράγονται ένζυμα. Τα ένζυμα παράγονται τη στιγμή της ωρίμανσης πάνω στο φυτό. Όταν τα κόβουν άγουρα για να τα πουλήσουν στην αγορά, δεν έχουν προλάβει να παραχθούν. Άρα τα φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουμε προσφέρουν ελάχιστη ωφέλεια στο σώμα μας.

Ένζυμα και προβιοτικά συνθέτουν την άμυνα του οργανισμού

Εκτός από ένζυμα το σώμα μας χρειάζεται και προβιοτικά. Τα προβιοτικά συμβάλλουνκατά 70% στην άμυνα του οργανισμού. Παράγουν απαραίτητες βιταμίνες όπως Β1, Β2, Β6, νιασίνη, βιταμίνη Κ, φολικό οξύ. Παράγουν μικροβιοκτόνες ουσίε και μπλοκάρουν τις καρκινογόνες. Δρούν ανταγωνιστικά με τα παθογόνα μικρόβια τα οποία εκκρίνουν τοξικές καρκινογόνες ουσίες και μας δημιουργούν αλλεργίες, φλεγμονές, επιθετική συμπεριφορά, αϋπνία, κατάθλιψη. Άρα  η λήψη προβιοτικών είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Οι τοξικές ουσίες καταστρέφουν τα κύτταρα

Εκτός από την τροφοδοσία του οργανισμού με ωφέλιμες ουσίες, εξίσου σημαντική είναι και η προστασία του από τις τοξικές. Η μόλυνση της ατμόσφαιρας επιβαρύνει τον οργανισμό μας ανυπολόγιστα με τοξικές ουσίες. Μέσω της αναπνοής εισέρχονται στον οργανισμό μας τοξικά αέρια που εκκρίνονται στην ατμόσφαιρα από τη βιομηχανία και τις μεταφορές κυρίως. Αν ζούμε στην πόλη και δεν μπορούμε να προστατευτούμε από τον μολυσμένο αέρα, η λύση είναι να βρισκόμαστε όσο πιο συχνά στη φύση για περιπάτους για να εισπνέουμε καθαρό αέρα. Σε πάρκα μέσα στην πόλη και ιδανικά σε δάσος ή αντίστοιχα στο βουνό ή τη θάλασσα. Οι πνεύμονες της γης θα επιτρέψουν και στους δικούς μας πνεύμονες να καθαρίσουν.

Προστατευτείτε από τις τοξικές ουσίες

Αρκεί βέβαια να μην επιβαρύνουμε μόνοι μας τον οργανισμό μας με άλλες τοξικές ουσίες. Μέσω της αναπνοής εισέρχονται οι τοξικές ουσίες του τσιγάρου για τους καπνιστές. Για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα αν επιφέρουν βλάβες στον οργανισμό.

Οι τοξικές ουσίες εισέρχονται επίσης στο σώμα μας και μέσω του αλκοόλ και των ανθυγιεινών τροφών που τρώμε. Φάρμακα, καλλυντικά και απορρυπαντικά που επιλέγουμε για το σπίτι μας έχουν κατηγορηθεί πολλαπλά ως καρκινογόνα. Π.χ. αποσμητικά και κολόνιες που περιέχουν αλουμίνιο, απορρυπαντικά που περιέχουν ισχυρά χημικά, εντομοκτόνα, και φυτοφάρμακα είναι γεμάτα τοξικές ουσίες. Ο οργανισμός μας δεν έχει φτιαχτεί για να δέχεται επίθεση από τοξικές ουσίες από τόσες πλευρές  και δεν μπορεί να τις διαχειριστεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι εξασθενεί και καταστρέφεται.

Οι εξετάσεις εντοπίζουν το πρόβλημα, δεν χτίζουν υγεία!

Μην ασχολείστε με την υγεία σας μόνο στο επίπεδο του να κάνετε εξετάσεις. Αν ενδιαφερθείτε για την υγεία σας όταν σας αναγκάσουν οι εξετάσεις, είναι πια αργά. Μπορεί και πολύ αργά. Οι εξετάσεις δείχνουν το πρόβλημα που έχει ήδη συμβεί.

Δεν είναι τα φάρμακα το «μάννα εξ’ουρανού»

Μην επαφίεστε στα φάρμακα να το κάνουν για λογαριασμό σας. Τα φάρμακα ανακουφίζουν μόνο τα συμπτώματα, δεν εξαλείφουν την αιτία. Άρα δεν θεραπεύουν μόνιμα. Άλλωστε όπως αποδεικνεύει και το φαινόμενο του placebo (ο ασθενής εμφανίζει βελτίωση ενώ παίρνει ψεύτικα φάρμακα-συνήθως ζαχαρίτσα- μόνο και μόνο επειδή πιστεύει ότι είναι σε διαδικασία θεραπείας), ο άνθρωπος έχει την ικανότητα της αυτοϊασης, αρκεί να το πιστέψει ο ίδιος.

Συμπερασματικά είδαμε ότι αν προμηθεύουμε τον οργανισμό μας με τις ουσίες που του είναι απαραίτητες, τον βοηθάμε να διατηρείται υγιής.

Τα μυστικά της υγείας, ευεξίας και μακροζωίας μας τα έχει δώσει η ίδια η φύση. Εμπιστευτείτε τη και χτίστε την υγεία σας μόνοι σας. Τώρα ξέρετε πώς να το κάνετε.

Απάντηση