Προβληματισμός στη ΝΔ για τη διαδικασία στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ

Μετά από πολύωρη καθυστέρηση άνοιξαν αργά χθες το βράδυ οι κάλπες για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των συνέδρων της ΟΝΝΕΔ

Τη δυσφορία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκηπροκάλεσαν τα προβλήματα που υπήρξαν στην ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των συνέδρων της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη.

Οι κάλπες της ΟΝΝΕΔ για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των συνέδρων της ΟΝΝΕΔ άνοιξαν μετά από πολύωρη καθυστέρηση άνοιξαν αργά χθες το βράδυ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την διαδικασία που ακολουθήθηκε χθες για τις εκλογές. Μάλιστα, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν υπάρξει καν ψηφοδέλτια, κάτι που έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης είπε ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών στο συνέδριο για τα 120 μέλη της Κ.Ε. της οργάνωσης, τους 400 αντιπροσώπους για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, με καθυστέρηση, λόγω τεχνικών προβλημάτων που υπήρξαν, και αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Παράλληλα, ευχαρίστησε επίσης τον κ. Μητσοτάκη «για την αμέριστη στήριξή του, αλλά και τους χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισες που συμμετείχαν τόσο στις προσυνεδριακές διαδικασίες, όσο βέβαια και στο Συνέδριο». Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία μνεία για όλους τους εθελοντές που «σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την παράταξή μας, έκαναν τα πάντα με ανιδιοτέλεια και με ελάχιστα μέσα, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το 10ο Συνέδριο».

«Όσον αφορά όλους αυτούς που από χθες προσπαθούν να παρουσιάσουν μια “πλασματική” εικόνα για το Συνέδριο της οργάνωσής μας, τους απαντάμε πως όλοι μαζί, μια γροθιά, όχι μόνο δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά μας δυναμώνουν για να δώσουμε τη μάχη στο πλευρό του Προέδρου μας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για να τον κάνουμε σύντομα Πρωθυπουργό της χώρας», τόνισε.

Πάντως, δηλώσεις έκανε και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕ Σάκης Ιωαννίδης ο οποίο χαρακτήρισε το συνέδριο «φιάσκο».

«Δεν έγιναν εκλογές στο 10ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και η διαδικασία εξελίχθηκε σε φιάσκο», είπε ο κ. Ιωαννίδης και δήλωσε επίσης ότι αποχώρησε από το συνέδριο και μαζί του αποχώρησαν και άλλοι σύνεδροι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εκφυλισμό της διαδικασίας.

«Δικαιώθηκαν οι φόβοι που είχα εκφράσει. Υπήρξε διασυρμός και το συνέδριο εξελίχθηκε σε φιάσκο. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες οδηγούν την ΟΝΝΕΔ στο γκρεμό», επισήμανε.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας θα αναρτηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας στο επίσημο site της ΟΝΝΕΔ, www.onned.gr».

Απάντηση