Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σημειώθηκε στη νήσο Κιούσου που είχε πληγεί από σεισμό μεγέθους 6,5 βαθμών – Κτίριο κατέρρευσε στην πόλη Κουμαμότο και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια – Ανακλήθηκε η ειδοποίηση για τσουνάμι

Μία ημέρα μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 800, νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε στην νήσο Κιούσου.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο η δόνηση υπολογίζεται στους 7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, μέγεθος που αναθεωρήθηκε από τους 7,4 βαθμούς που αρχικά είχαν ανακοινωθεί.

Την ίδια ώρα, εκτιμάται ότι έχει εστιακό βάθος 40 χλμ, παρότι αρχικά είχε εκτιμηθεί στα επτά χλμ.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται κοντά στην περιοχή Κουμαμότο, που είχε πληγεί κατά το σεισμό της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, το επίκεντρο υπολογίζεται σε απόσταση 40 χλμ. από την επαρχία Κουμαμότο.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τον ισχυρό σεισμό οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία λίγη ώρα αργότερα ανακλήθηκε.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προχωρήσει σε ανακοίνωση για τσουνάμια, αναφέροντας: «Ειδοποιήσεις για τσουνάμι βρίσκονται σε ισχύ».

Ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός ΝΗΚ μετέδωσε πως καταγράφηκε κύμα ύψους ενός μέτρου στις θάλασσες Αριάκε και Γιατσουσίρο. Την ίδια ώρα, μετασεισμοί μεγέθους μέχρι 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ συνεχίζουν να «ταρακουνούν» την Ιαπωνία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα κτίριο κατέρρευσε στην πόλη Κουμαμότο μετά τον ισχυρό σεισμό και όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Ακολουθήστε μας στα

 

Απάντηση