Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με μαθητές του Λυκείου Ριζωμάτων με «γεύση» Γαλλίας

Τους μαθητές της Γ’ Τάξης του Λυκείου Ριζωμάτων, Αγγελική Γκεκοπούλου, Αντωνία Μισοκεφάλου, Δέσποινα Ταλιώνα και Γιώργο Δέλλα, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, ώστε να τους συγχαρεί για την πρόσφατη διάκρισή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2016 ο οποίος διεξήχθη από το Γαλλικό Ινστιτούτο και τη Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Οι νεαροί μαθητές βραβεύτηκαν με το ανώτερο βραβείο «Grand Prix» του διαγωνισμού για την πεντάλεπτη ταινία που δημιούργησαν στη γαλλική γλώσσα υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών του σχολείου, Άννας Κυριακίδου. Η ταινία έχει τίτλο «Η Γεύση των Λέξεων» και αφορά ένα σουρεαλιστικό παραμύθι με θέμα τη δύναμη και τη γεύση των λέξεων.

Τους μαθητές κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο Βέροιας συνόδευαν η καθηγήτρια τους, ο Διευθυντής του σχολείου, Μιχαήλ Μπίκος, ο Πρόεδρος του Τ.Κ Ριζωμάτων, Αθανάσιος Γκεκόπουλος και οι γονείς τους, όλοι σημαντικοί αρωγοί της επιτυχίας.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές, τονίζοντας πως πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία δεδομένου του υψηλού ανταγωνισμού που συνάντησαν από σχολεία πολύ μεγαλύτερα από το δικό τους σε αριθμό μαθητών, υποδομή και παράδοση.

Όπως συγκεκριμένα σημείωσε: «η επιτυχία σας αποτελεί μεγάλη τιμή για το σχολείο σας, τα Ριζώματα και το Δήμο Βέροιας. Ελπίζω η συγκεκριμένη επιτυχία να είναι διδακτική και να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια της ζωής σας αφού αποδεικνύει πως με σκληρή προσπάθεια, αφοσίωση, συνεργασία και εμπνευσμένη καθοδήγηση κάθε στόχος μπορεί να επιτευχθεί όσο δύσκολος κι αν φαντάζει. Αξίζουν συγχαρητήρια σε εσάς και την καθηγήτρια σας για την έμπνευση και την υποστήριξη που σας προσέφερε καθώς επίσης και σε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθειά σας.»

Απάντηση