Europa League: Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ και Σαχτάρ-Σεβίλλη (Οι Ισπανοί είναι παντού)

Μετά τον επικό τρόπο με τον οποίο εξασφάλισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά, η Λίβερπουλ κοντράρεται με τη Βιγιαρεάλ για μια θέση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στη Βασιλεία! Με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ η κάτοχος, Σεβίλλη

Έπειτα από τη βραδιά… βγαλμένη από ποδοσφαιρικό παραμύθι, στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Λίβερπουλ έμαθε ότι πρέπει να πάει στα… βαθιά και να τα βάλει με το «κίτρινο υποβρύχιο».

Η κληρωτίδα για τους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ έφερε τους «κόκκινους» αντιμέτωπους με τη Βιγιαρεάλ (με πρώτο παιχνίδι στο Μαδριγάλ), η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Σπάρτα Πράγας στα προημιτελικά, είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ στην Πριμέρα Ντιβισιόν διεκδικεί παρουσία στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ δεν έχει την… ίδια τύχη όσον αφορά την Πρέμιερ και τις πιθανότητες να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό «εισιτήριο», γι’ αυτό και μπαίνει στόχος πλέον το μεγαλοπρεπές τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η κάτοχος αυτού του τροπαίου, Σεβίλλη, θ’ αντιμετωπίσει τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι να διεξάγεται επί ουκρανικού εδάφους.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι ζορίστηκε πάρα πολύ για να συνεχίσει στη διοργάνωση, αφού η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν τελικά… πολύ σκληρή για να πεθάνει και ο επαναληπτικός οδηγήθηκε στα πέναλτι για ν’ αναδειχθεί η ομάδα που θα συνέχιζε στη φάση των «4».

Ιδανικό σενάριο για τους Ισπανούς η υπεράσπιση του τίτλου τους. Με τη Σαχτάρ συναντήθηκαν στη φάση των «16» τη σεζόν 2006-2007, με τους Ουκρανούς να έχουν ηττηθεί στα τελευταία τρία παιχνίδια τους απέναντι σε ισπανική ομάδα.

Τα πρώτα ματς στις 28 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 5 Μαΐου.

Απάντηση