Aτομικά ταρτάκια λεμονιού

Γρήγορα εύκολα και φυσικά πεντανόστιμα. Συνταγή εγγύηση και παιχνιδιάρικη! Πλέον δεν θα φοβάστε να φτιάξετε ταρτάκια.

Υλικά για τη ζύμη

  • 150 γρ.αλεύρι γοχ.
  • 70 γρ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κσ.ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1 αυγά
  • 60 γρ. ζεστό νερό
  • 2 κσ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • ¼ κγ. βανίλια εκχύλισμα
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

003

Εκτέλεση για τη ζύμη

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε το αλεύρι, την άχνη και το βούτυρο. Τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνει μια ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας και την πλάθουμε για λίγο μέχρι να ενωθεί. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Εκτέλεση για τη γέμιση

Σε ένα δοσομετρικό δοχείο βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τα χέρια δημιουργούμε έναν κύλινδρο διαμέτρου10εκ.Με το μαχαίρι κόβουμε 8 κάθετες φέτες. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για cupcakes με 8 θήκες. Παίρνουμε κάθε ζύμη και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της κάθε ζύμης. Αδειάζουμε τη γέμιση με το δοσομετρικό δοχείο σε κάθε φορμάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο αφήνουμε να δέσει η γέμιση και σερβίρουμε.

002

#tsoulotip: η ζύμη μπορεί ναι γίνει και με το χέρι τρίβοντας το αλεύρι με το βούτυρο. Πρέπει όμως να φοράμε γάντια μιας χρήσης για να μη λιώσει το βούτυρο. Το βούτυρο πρέπει να είναι από το ψυγείο παγωμένο να βγει τέλειο το ζυμάρι. Για extra τραγανό ταρτάκι μπορείτε όταν απλώσετε τη ζύμη στα φορμάκια να τη ξαναβάλετε στο ψυγείο να παγώσει ξανά, χωρίς όμως τη γέμιση.

 

Απάντηση