Food For Hair: Οι τροφές που θα δυναμώσουν τα μαλλιά σου και θα τους χαρίσουν απίστευτη λάμψη!

Απόκτησε υγιή και λαμπερά μαλλιά με σύμμαχο τη διατροφή σου!

Τα μακριά και δυνατά μαλλιά είναι συνώνυμο της νεότητας και της καλής υγείας.

Τι γίνεται όμως όταν αρχίζουν να γίνονται θαμπά και εύθραυστα; Οι αιτίες είναι πολλές με πρωταρχικό «υπαίτιο» την κακή διατροφή, αφού οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα υγιή μαλλιά προϋποθέτουν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο , το οποίο περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε σίδηρο αλλά και βιταμίνες που δυναμώνουν την τρίχα.

Δες ποιες τροφές πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου για λαμπερά και δυνατά μαλλιά:

– Σολομός:
Ο σολομός είναι συνώνυμος με την ομορφιά! Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνη Β12 και σίδηρο, αποτελεί το super food για δυνατά μαλλιά και λαμπερή επιδερμίδα
-Ξηροί καρποί και ελαιόλαδο:

Οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση. Εμποδίζει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών και καθυστερεί τη γήρανση των μαλλιών. Πρόσθεσε στη διατροφή σου ηλιόσπορους, αμύγδαλα, φιστίκια για λαμπερά μαλλιά.

-Πιπεριές:

Οι κόκκινες και κίτρινες πιπεριές είναι σημαντικές πηγές βιταμίνης C που βοηθά στη σύνθεση κολλαγόνου, τη βάση του ιστού του θυλάκου από τον οποίο αναπαράγεται η τρίχα. Επιπλέον παρουσιάζει αντιοξειδωτική δράση, προλαμβάνοντας τη γήρανση και τις φθορές των μαλλιών.

-Μπανάνα:
Το αγαπημένο μας φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που διεγείρουν τους σμηγματογόνους αδένες του τριχωτού της κεφαλής και συμβάλλουν στο να διατηρούνται τα μαλλιά λαμπερά και δυνατά.

-Κόκκινο κρέας και αυγά:
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες… θρέφουν τα μαλλιά με κερατίνη! Η κερατίνη που είναι το κύριο συστατικό της τρίχας , είναι ένας είδος πρωτεΐνης που βρίσκεται στο δέρμα, τα δόντια και τα νύχια μπορούμε να ενισχύσουμε από φυσικές πηγές .Ενίσχυσε λοιπόν τη φυσική κερατίνη σου προσθέτοντας στο διαιτολόγιο σου τρόφιμα όπως το κόκκινο κρέας, τα αυγά, το ψάρι, η σόγια.

Απάντηση