Προβάδισμα ΝΔ με 6% (πρόθεση ψήφου) και Κυριάκου με 7% (καταλληλότητα)

Το 47% θέλει πρόωρες εκλογές – «Κεφάλι» ΝΔ με 18 μονάδες και στην παράσταση νίκης

Εντυπωσιακή ανατροπή της διάθεσης της κοινής γνώμης υπέρ της απομνάκρυνσης της κυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ και της διενέργειας πρόωρων εκλογών, καταγράφει δημοσκόπηση  δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του Action24.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπής Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά, σε ποσοστό 47% οι πολίτες επιλέγουν τις πρόωρες εκλογές ενώ περιορίζονται στο 32% όσοι προτιμούν την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης.

Σχεδόν όλοι οι δέκτες της μέτρησης είναι ευνοϊκοί για τη Δημοκρατία, η οποία αποσπά στην πρόθεση ψήφου προβάδισμα έξι εκατοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά 7%, εξάλλου, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκηςστην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα(30%-23%), ενώ στην παράσταση νίκης, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 μονάδες (50%-32%).

Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ  5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3%, ΠΟΤΑΜΙ 2,5%, ΑΝ.ΕΛ. 2,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Ποσοστό 3,5% επιλέγουν άλλο κόμμα, 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι και 2,5% δεν απαντούν.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί  ότι το κλίμα στην οικονομία θα βελτιωθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με ποσοστό 49% έναντι 44%. Το 72% των ερωτηθέντων, εξάλλου, αξιολογούν αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, έναντι 21% που την αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά.
Σε ερώτημα που αφορά την αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τότε που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Σαμαρά προηγείται με 35% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 57% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.  Δεύτερη έρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με 26% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 65% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα με 18% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες , έναντι 73% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Τελευταία  είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου με 8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 83% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.

Πολιτικοί δείκτες

Γενικά ερωτήματα

Απάντηση