Ο διωγμός των ρυτίδων μέσα από την αποκάλυψη 7 μυστικών

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο τρόπος που κοιμόμαστε επηρεάζει την ποιότητα του δέρματός μας και την εμφάνιση ή την επιδείνωση των ρυτίδων; Ανάσκελα, μπρούμυτα ή πλάγια; Η διατροφή πάλι έρχεται να μας προφυλάξει από τα σημάδια του χρόνου, το νερό να μας καθοδηγήσει για τον τρόπο και τη συχνότητα καθαρισμού, τα γυαλιά να μπουν στα μάτια μας, και άλλα 3 μυστικά αποκαλύπτονται σήμερα για να αποκτήσετε βελούδινο πρόσωπο χωρίς καμία χαραγματιά!

Κοιμηθείτε ανάσκελα

Ο ύπνος σε ορισμένες θέσεις κάθε νύχτα οδηγεί σε «γραμμές ύπνου», σε ρυτίδες οι οποίες παραμένουν στα άνω στρώματα του δέρματος και δεν σβήνουν όταν σηκώνεστε. Πιο ειδικά, ο ύπνος στο πλάι δημιουργεί ρυτίδες στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ στα μπρούμυτα δημιουργεί ρυτίδες πάνω από τα φρύδια. Αν θέλετε να μειώσετε τις πιθανότητες απόκτησης νέων ρυτίδων από το μαξιλάρι, απλά κοιμηθείτε ανάσκελα.

Εντάξτε στη διατροφή σας περισσότερα ψάρια

Ο σολομός (μαζί με άλλα ψάρια κρύου νερού) είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, ένα από τα δομικά στοιχεία ενός όμορφου και λαμπερού δέρματος. Είναι επίσης μια τρομερή πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Οι ειδικοί λένε ότι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα θρέφουν το δέρμα και το διατηρούν σφριγηλό και νεανικό βοηθώντας την ελαχιστοποίηση των ρυτίδων.

Βάλτε τα γυαλιά σας!

Η επανάληψη ίδιων εκφράσεων στο πρόσωπο συμβάλλει στην υπερλειτουργία των μυών δημιουργώντας αυλάκια κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Τελικά, τα  αυλάκια γίνονται ρυτίδες. Γι’ αυτό λοιπόν μην ξεχνάτε να φοράτε τα γυαλιά σας κατά την ανάγνωση, όπως και τα γυαλιά ηλίου κατά την έκθεση στον ήλιο.

Μην πλένετε πολλές φορές το πρόσωπό σας

Μην πλένετε το πρόσωπό σας πολύ συχνά, καθώς ξεπλένετε την προστασία του. Και αν το σαπούνι σας περιέχει ενυδατικά, χρησιμοποιήστε ένα τζελ ή κρέμα καθαρισμού προσώπου αντί για νερό.

Φορέστε τη βιταμίνη C

Ο διωγμός των ρυτίδων μέσα από την αποκάλυψη 7 μυστικώνΜερικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι κρέμες με βιταμίνη C αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, προστατεύουν από τη φθορά από τις ακτίνες UVA και UVB, βοηθούν στη μείωση των σκοτεινών σημείων και στον άνισο τόνο του δέρματος και μειώνουν την ερυθρότητα. Όμως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο προϊόν με τον σωστό τύπο της βιταμίνης C. Το L-ασκορβικό οξύ θεωρείται ο καλύτερος για την ανακούφιση των ρυτίδων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα ακόμη συστατικό της βιταμίνης C που αναφέρεται ως παλμιτικό ασκορβύλιο.

Σόγια για την περιποίηση του δέρματος

Η σόγια μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σας, αλλά και να το προστατεύσει. Μελέτες δείχνουν ότι η σόγια που εφαρμόζεται στο δέρμα ή λαμβάνεται ως συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία ή ακόμη και στη θεραπεία βλάβης από τον ήλιο. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη δομή και τη σφριγηλότητα του δέρματος, ενώ εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος.

Ρόφημα κακάο

Δοκιμάστε να μειώσετε τις ρυτίδες σας μέσα από γευστικά ροφήματα. Σε μια μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κακάο με υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών (επικατεχίνη και κατεχίνη) προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο, βελτιώνει τη ροή του αίματος στα κύτταρα του δέρματος, βοηθά στην ενυδάτωση και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο.

Βασική φροντίδα του δέρματος

Αν πραγματικά θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό, ξεκινήστε με τα βασικά. Πιθανόν να έχετε ακούσει τις ακόλουθες συμβουλές, αλλά είναι σημαντικό να τις σημειώσουμε:

  • Αποφύγετε τον ήλιο
  • Φορέστε αντ
  • ηλιακόΜην καπνίζετε
  • Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα

Απάντηση