Ημαθία- Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου: Ο μεγάλος ασθενής!! (συνέντευξη τύπου της διοίκησης-βίντεο)

Ένα από τα μεγάλα ευεργετήματα της φύσης και απόσταγμα κόπων και προσπαθειών προηγούμενων γενεών και ανθρώπων με όραμα, έχει καταντήσει στις μέρες ένα “κουφάρι” γεμάτο σοβαρά προβλήματα.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, αυτός ο δυνητικά σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης της περιοχής, το κόσμημα άλλων εποχών, με δυνατότητα αξιοποίησης δώδεκα μήνες το χρόνο, έχει περιέλθει σε “κώμα”…

Οι αισιόδοξες εξαγγελίες του νομικού συμβούλου της ΓΓΑ θα μπορούσαν να είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, αλλά σε αυτή τη φάση και με την εικόνα που παρουσιάζεται, κανείς δεν ξέρει αν και κατά πόσο μπορεί να συμμερίζεται την ελπιδοφόρες διαθέσεις.

Η πολυαναμένόμενη συνέντευξη τύπου για το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του πολυχώρου “Εληά”, στη Βέροια.

Στο πάνελ κάθισαν ο πρόεδρος του Χ.Κ. Σελίου, Κώστας Τζελέπης, τα μέλη του ΔΣ, Μάκης Μητριτώνης, Ευγένης Παπαδόπουλος και Γρηγόρης Τσίλης και ο νομικός σύμβουλος της ΓΓΑ, Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Η συνέντευξη τύπου εξελίχθηκε σε μια γενικευμένη συζήτηση στην οποία πήραν μέρος και άλλοι παριστάμενοι στην αίθουσα, μεταξύ των οποίων, διατελέσαντες πρώην πρόεδροι και μέλη του ΔΣ του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Στην αρχική τοποθέτηση ο κ. Τζελέπης ανέφερε, πιο περιληπτικά αυτή τη φορά, τα όσα έχουν δημοσιευτεί πριν λίγες μέρες, ως ανακοίνωση της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Σοβαρά προβλήματα, σε βάθος χρόνου, απαξιωμένος μηχανικός εξοπλισμός, χωρίς συντήρηση οι υποδομές, κτήρια αυθαίρετα και χωρίς τη νόμιμη αδειοδότηση, απλήρωτοι υπάλληλοι, έλλειψη προσωπικού, ζητήματα οικονομικής διαχείρισης που ανακαλύφθηκαν από ορκωτούς λογιστές, μέχρι λεηλασία περιουσιακών στοιχείων από ανασφάλιστους χώρους, αλλά και ορκωτοί λογιστές που “λάκισαν” για άγνωστους λόγους και δεν προχώρησαν στους ελέγχους οι οποίοι τους ανατέθηκαν.

Παράλληλα “τρέχουν” στην εισαγγελία, μηνυτήριες αναφορές που έγιναν μετά από εξέταση στοιχείων και διαχειριστικών περιόδων.

Όλα αυτά σε μια ήπια μορφή και κλίμα παράθεσης των προβλημάτων, με τον κ. Τζελέπη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στη διατύπωση των στοιχείων.

Ο κ. Αδαμίδης από την πλευρά του μετέφερε και παρουσίασε τη βούληση της κυβέρνησης που είναι η στήριξη και η λειτουργία των κέντρων που ανήκουν στη ΓΓΑ. Μάλιστα για το Σέλι και τη Βασιλίτσα, είπε ότι συστήθηκε και λειτουργεί ειδική επιτροπή.

Εξέφρασε την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι τελικά θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο θα λειτουργήσει τελικά και μάλιστα σαν αθλητικό κέντρο, προφανώς όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο. Κάτι που ίσχυε άλλωστε μέχρι πριν από λίγα χρόνια όταν χειμώνα-καλοκαίρι το Σέλι έσφυζε από ζωή, είτε από λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, είτε από αποστολές συλλόγων τους θερινούς μήνες.

 Ερωτήσεις και τοποθετήσεις, πέραν των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ, έκαναν και πρώην πρόεδροι και μέλη του ΔΣ του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Πλήρης και πιστή καταγραφή των όσων ελέχθησαν στην συνέντευξη τύπου το βράδυ της Δευτέρας για το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, στο βίντεο

http://www.verianet.gr/

Απάντηση