ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ   ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ   ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΙΟΥΚΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Μια όμορφη εμπειρία βίωσαν οι μαθητές/τριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου -Νηπιαγωγείου όταν μέλη του Συλλόγου ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΙΟΥΚΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ μαζί με το χοροδιδάσκαλο τους τον κ. Τσιάρα Αχιλλέα επισκέφτηκαν το σχολείο μας  ,στα πλαίσια της συνεργασίας του σχολείου  με το σύλλογο για την αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες»

Ο χοροδιδάσκαλος κ. Τσιάρας Αχιλλέας έκανε μια απλή και ουσιαστική αναφορά στο έθιμο«Λαζαρίνες»  και στη συνέχεια όλοι μαζί  ,μαθητές/τριες ,μέλη του συλλόγου ,εκπαιδευτικοί , χόρεψαν και  τραγούδησαν τα  τραγούδια που ακούγονται στην αναβίωση του εθίμου .

Ως γνωστό το έθιμο «Λαζαρίνες» γίνεται  το Σάββατο του Λαζάρου όπου κορίτσια φορώντας ειδικές στολές, γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι με στολισμένα μικρά καλαθάκια, τραγουδάνε το Λάζαρο και εισπράττουν λίγα χρήματα, αυγά, φρούτα, γλυκά άλλα  φαγώσιμα.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έδωσε στους μαθητές/τριες μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν το έθιμο, να τραγουδήσουν και να νιώσουν τη ζεστασιά της επικοινωνίας με τα μέλη της ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

Η αλληλεπίδραση που αναπτύσσεται σε αυτές τις δραστηριότητες είναι σημαντική και ουσιαστική για τους μαθητές/τριες μας .

Αυτό όμως που είναι το πιο ουσιαστικό , είναι ότι το ζήτημα της Αναπηρίας και της Αποδοχής της Διαφορετικότητας , αρχίζει σιγά σιγά να διαφοροποιείται και όλο και περισσότεροι συμπολίτες/ισσες μαθαίνουν την ύπαρξη και λειτουργία του σχολείου και συγχρόνως αποδέχονται πιο εύκολα στην καθημερινότητά τους την όποια επαφή με την Αναπηρία.

Ευχαριστούμε τα μέλη της ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΙΟΥΚΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ που για μια ακόμη φορά έδειξε έμπρακτα την ευαισθησία και την αγάπη τους για το σχολείο μας  αλλά κυρίως για  τη συνεργασία και την  επίσκεψή  τους  στα πλαίσια  της πρότασή τους να συμμετέχουν μαθήτριες του σχολείου μας στην αναβίωση του Εθίμου «Λαζαρίνες»

το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου  2016 που θα γίνει στην πόλη μας .

αρχείο λήψης αρχείο λήψης (2) αρχείο λήψης (1)

Απάντηση