Λεμόνι με ζάχαρη για απολέπιση κι άλλα 4 γνωστά beauty tricks που ΔΕΝ πρέπει να δοκιμάσεις ποτέ!

Ένας κορυφαίος δερματολόγος αποδοκιμάζει τα πιο δημοφιλή d.i.y. μυστικά ομορφιάς του Pinterest.

 

Αν είσαι Pinterest fanatic – σαν και μένα – σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει πως είναι γεμάτο ανορθόδοξα beauty tips, και όχι μόνο. Ακόμα όμως κι αν δεν έχεις ιδέα από Pinterest, σίγουρα θα ξέρεις τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω d.i.y. «μυστικά» ομορφιάς και οι πιθανότητες λένε πως τα έχεις δοκιμάσει. Σε αυτό το σημείο, η δερματολόγος Dr. Rachel Nazarian έρχεται να συμπληρώσει πως «το Pinterest είναι μία καταπληκτική πηγή για d.i.y. συνταγές και δραστηριότητες, αλλά παραμένει πολύ επικίνδυνη έμπνευση για τη ρουτίνα ομορφιάς σου». Τι εννοεί; Μάθε για τα top 5 Pinterest beauty tips που πρέπει να αποφεύγεις, με κάθε κόστος.

#1 Λεμόνι και ζάχαρη για απολέπιση

Ένα από τα δημοφιλέστερα beauty hacks που κυκλοφορούν στο Pinterest περιλαμβάνει ζάχαρη και νερό με λεμόνι για να δημιουργήσεις ένα DIY απολεπιστικό. Συμβουλή: Μη το κάνεις! «Οι κόκκοι της ζάχαρης είναι υπερβολικά σκληροί για την επιδερμίδα σου και θα καταστρέψουν τα φυσικά φράγματα της επιδερμίδας, αφήνοντας σε επιρρεπή σε μολύνσεις» λέει η Nazarian. «Aπό την άλλη, ο χυμός λεμονιού είναι πολύ όξινος για την επιδερμίδα και θα επιδεινώσει το ήδη ταλαιπωρημένο – από τη ζάχαρη – δέρμα σου οδηγώντας, τελικά, σε ερεθισμό» συμπληρώνει.

lemoni-zaxari-body

#2 Μαγειρική σόδα για απολέπιση

Ακόμα ένα διάσημο beauty trick: μαγειρική σόδα για απολέπιση ή για να εξαφανίσει τις σκούρες κηλίδες. Η Nazarian λέει να αποφύγεις οτιδήποτε με μαγειρική σόδα, διότι το pH της απέχει πολύ από εκείνο της επιδερμίδας σου. Για την ακρίβεια, σε αντίθεση με το χυμό λεμονιού που είναι πολύ όξινος, η μαγειρική σόδα είναι πολύ αλκαλική. «Εφαρμόζοντας πάνω στην επιδερμίδα σου οτιδήποτε που θα αλλάξει την ισορροπία του pH της θα προκαλέσει ευαισθησία, ακόμα και έκζεμα» προειδοποιεί.

#3 Οδοντόκρεμα για τα σπυράκια

Αυτό το trick ίσως το γνωρίζεις από το λύκειο και πρόκειται για έναν μύθο που συνεχίζει να επανέρχεται στη ρουτίνα ομορφιάς σου ως «γρήγορη λύση» για το ξαφνικό σπυράκι αλλά… λανθασμένα. Ο λόγος είναι ότι η οδοντόκρεμα περιέχει συστατικά που σκοτώνουν τα βακτήρια, οπότε θα καταστρέψει και εκείνα που δημιούργησαν το σπυράκι. Μη βιάζεσαι! «Πρόκειται για ένα καθαριστικό που δημιουργήθηκε για λαμπερό χαμόγελο, όχι ντελικάτη επιδερμίδα» λέει η Νazarian. «Η οδοντόκρεμα πάνω στην επιδερμίδα θα προκαλέσει ακόμα περισσότερη ερυθρότητα γύρω από το σπυράκι και θα το “κρατήσει” περισσότερο εκεί».

meli-body

#4 Σπιτικές μάσκες που βασίζονται στο μέλι

Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν το περιμέναμε. Έχουμε «διδαχτεί» για τις αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού και το έχουμε βρει σε πολλές DIY μάσκες κατά της ακμής. Σύμφωνα με τη Nazarian: «H επιδερμίδα σου προσαρμόζεται στο εξωτερικό περιβάλλον δημιουργώντας είτε ιδρώτα είτε σμήγμα», εξηγεί. «Όταν καλύπτεις τους πόρους σου με κάτι όπως το μέλι, στην πραγματικότητα εμποδίζεις το δέρμα σου να αναπνεύσει και να αντιδράσει με το περιβάλλον. Οπότε, όταν η επιδερμίδα σου προσπαθεί να ιδρώσει εσύ “χτίζεις” τους πόρους, πυροδοτώντας την ακμή». Αντί για μέλι, δοκίμασε συστατικά όπως το ροδόνερο και η αλόη.

#5 Λάδι καρύδας για μάσκα

Κάθεσαι; Το αγαπημένο σου λάδι καρύδας μάλλον δεν ανήκει στο πρόσωπο σου. Σύμφωνα με τη δερματολόγο, το εν λόγω συστατικό μπορεί να φράξει τους πόρους σου και να προκαλέσει σπυράκια. Αντί για λάδι καρύδας, η Nazarian προτείνει να χρησιμοποιείς έλαιο argan, το οποίο ενυδατώνει και καταπραΰνει χωρίς να φράζει τους πόρους.

 

Απάντηση