10 πράγματα που σου δίνουν ενέργεια κάθε πρωί!

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι εύκολο για κανέναν, ακόμα και για τους πρωινούς τύπους που θέλουν να ξυπνούν ξημερώματα για να απολαύσουν τον καφέ τους, να κάνουν γυμναστική και να φάνε ένα χορταστικό πρωινό γεύμα. Εάν κάθε πρωί αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, αν δυσκολεύεσαι να φτάσεις μέχρι την στάση του λεωφορείου ή σκουντουφλάς στους… τοίχους, ανακάλυψε 10 συνήθειες που θα σου δώσουν αμέσως ενέργεια:

1.Να ξυπνάς κάθε μέρα την ίδια ώρα: Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου ‘The Miracle Morning’ όταν ξυπνάμε κάθε μέρα την ίδια ώρα, αποκτάμε ένα ρυθμό που εύκολα μπορούμε να συνηθίσουμε, αρκεί να κοιμόμαστε αρκετές ώρες!

2.Νερό με λεμόνι: Κι όμως, ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού όχι μόνο κάνει καλό στην σιλουέτα σου αλλά ξυπνά και τον οργανισμό σου, ενώ βοηθάει το στομάχι σου να λειτουργήσει στο έπακρο και να απορροφήσει όσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το φαγητό σου. Σαν να παίρνεις με λίγα λόγια μια καλή δόση βιταμινών!

3.Γυμναστική: Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Bristol, οι άνθρωποι που γυμνάζονται το πρωί έχουν περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση όλη μέρα! 10 λεπτά ασκήσεων είναι αρκετά…

4.Φάε πρωινό πριν τον καφέ σου: Οι περισσότεροι άνθρωποι πρώτα πίνουν καφέ –για να ξυπνήσουν- και μετά τρώνε, όμως σύμφωνα με τον γυμναστή της Jennifer Lawrence, Dalton Wong, πρώτα πρέπει να πίνουμε νερό με λεμόνι, μετά να τρώμε ένα πλήρες πρωινό και μετά να πίνουμε καφέ.

5.Μην ξεχνάς τους υδατάνθρακες: Ψωμί ή δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι κάθε πρωί για να προλάβεις όλες τις υποχρεώσεις σου!

6.Stretching! Μετά από 8 ώρες ύπνου είναι λογικό να είσαι πιασμένη, για αυτό αμέσως μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι προσπάθησε να κάνεις stretching, δηλαδή να «απλώσεις» λίγο τα χέρια σου και την σπονδυλική σου στήλη για να είσαι έτοιμη για την υπόλοιπη μέρα και να μην πονέσει αργότερα η μέση σου!

7.Κάνε ένα ντους: Ακούγεται σκληρό αλλά ένα κρύο ντους το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει –σύμφωνα με μια έρευνα του 1994- να είσαι πιο ανθεκτική στο άγχος, αλλά και να έχεις περισσότερη ενέργεια.

8.Κάνε κάτι δύσκολο… Αν το πρώτο πράγμα που κάνεις κάθε πρωί είναι να διαβάζεις τα emails σου, τότε ίσως να νιώθεις πιο κουρασμένη κάθε μέρα. Αν, όμως, κάνεις κάτι που χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια τότε θα δεις ότι θα έχεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις σε ό,τι προκύψει μέσα στην ημέρα!

9.Βιταμίνες: Εάν δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, τότε καλό είναι κάθε πρωί να παίρνεις μια πολυβιταμίνη που θα σου δώσει τα συστατικά που χρειάζεσαι για να έχεις πάντα ενέργεια.

10.Μύρισε λίγη… μέντα! Η λεβάντα σε βοηθάει να κοιμηθείς και η μέντα να… ξυπνήσεις! Μια κούπα τσάι μέντα ή λίγη σκέτη μέντα μπορεί να βελτιώσει την μνήμη σου, την προσοχή σου και την ετοιμότητά σου!

Απάντηση