ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΑΚΩΧΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ:ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ.ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ..ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/4 ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Απριλίου η πρώτη φάση των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας  με την ανάδειξη των πρόεδρων και των μελών των τοπικών επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ο. και ΔΗΜ.Τ.Ε.) καθώς και των 22 σύνεδρων για το 10ο Τακτικό Συνέδριο όπου θα ψηφιστεί το νέο Καταστατικό του κόμματος, χωρίς πολιτικές εντάσεις και ίσως με μειωμένο ενδιαφέρον από τα τοπικά στελέχη και μέλη.

Όπως πληροφορούμαστε οι περισσότερες από τις θέσεις έχουν έναν μόνο υποψήφιο, ενώ δε σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε αναζήτηση και «επιστράτευση» μελών για την κάλυψή τους από διάφορους χώρους όπως η τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κατάσταση αυτή της ηρεμίας δεν υπήρξε βέβαια από την αρχή της διαδικασίας καθώς αρκετοί εκδήλωσαν την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι για την Προεδρεία της ΝΟΔΕ, μεταξύ αυτών ο νυν πρόεδρος κ. Παλπάνας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρεανίδης, τα παλιά στέλεχοι της Ν.Δ. η κ. Κουρκουτά, ο κ Κουφόπουλος κ.α. ενώ έγινε και διερεύνηση για τις προθέσεις άλλων όπως τους κ. Μηνά, κ. Ισσακίδη, κ. Γκιουρζή, κ. Ζεϊμπέκη, κ. Μπιλέκα, κ. Γιανναβαρτζή κ.α χωρίς να υπάρξει θετική ανταπόκριση.

Τελικά φαίνεται να επικράτησε μόνο η υποψηφιότητα του κ. Παλπάνα με αποχώρηση των υπολοίπων εν μέσω καταγγελιών και γκρίνιας, στα στενά τους περιβάλλοντα, για παρεμβάσεις και αθέτηση υποσχέσεων.

Η ισορροπία που τελικά επιτεύχθηκε φαίνεται να βασίζεται στο ισχυρό δίπολο του Βουλευτή κ. Βεσυρόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη, με πλήρη και δηλωμένη αποχή του κ. Τσαβδαρίδη, που είδε τα ποσοστά του να μειώνονται και να χάνει την έδρα ενώ είχε τον έλεγχο της προηγούμενης ΝΟΔΕ, την αδυναμία του κ. Μπαρτζώκα να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, παρά την αρχική στήριξη στον στενό του φίλο κ. Ανδρεανίδη και την αποστασιοποίηση των άλλων στελεχών τους κόμματος.

Η Κυριακή με την εκλογή των αιρετών της ΝΔ που θα είναι και εκλέκτορες του προέδρου της ΝΟΔΕ θα καταδείξουν κατά πάσα πιθανότητα την πολιτική κυριαρχία του εν ενεργεία βουλευτή στο νομό καθώς και το «μούδιασμα» που ακολούθησε η εκλογή του νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε σαν αποτέλεσμα νέων δεδομένων στα εσωκομματικά δρώμενα.

Σε επόμενη ανάρτηση πλήρη ρεπορτάζ και τα ονόματα που θα αναλάβουν την θέση του Προέδρου στις 3 Δημοτικές οργανώσεις του Νομού.

Απάντηση