Συμμετοχή τριών μαθητριών του ΕΠΑΛ Νάουσας στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό YoungBusinessTalents (YBT) που θα λάβει χώρα στην Αθήνα.

Στις 2 Απριλίου, οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Νάουσας, Ρεβέκκα Σαπανίδου, Βάσω Δραγουμάνου και Δέσποινα Σιδηροπούλου, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Θωμαής Τσιακίρη, θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού YoungBusinessTalents (YBT) που θα λάβει χώρα στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό προσομοίωσης στον οποίον μαθητές λυκείων από όλη την Ελλάδα διαγωνίζονται  στην λήψη όλων των αποφάσεων που απαιτούνται στο πλαίσιο της λειτουργίας μιας εικονικής εταιρείας που συστήνουν κατά ομάδες. Νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει στον επιχειρηματικό προσομοιωτή την μεγαλύτερη βαθμολογία, πετυχαίνοντας την μέγιστη δυνατή κερδοφορία.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και διεξήχθη διαδικτυακά, συμμετείχαν 757 ομάδες από τις οποίες μόλις οι 75 προκρίθηκαν στον τελικό.

Η ομάδα των τριών μαθητριών του ΕΠΑΛ Νάουσας κατετάγη μεταξύ των 10 πρώτων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το ΕΠΑΛ Νάουσας συμμετείχε και με άλλες 6 ομάδες στον διαγωνισμό, οι οποίες έφθασαν ως τα ημιτελικά.

Απάντηση