8 Λάθη που έκανα σαν νέα μαμά και δεν πρόκειται να ξανακάνω!

Καθώς πακετάρω τα φορμάκια και προετοιμάζομαι για το επόμενο μωρό, έχω αναμνήσεις από την περίοδο που μεγάλωνα το πρώτο μου μωρό. Ντροπιαστικές αναμνήσεις. Δεδομένου τι ξέρω για τα παιδιά και τα μωρά, δεν το πιστεύω ότι έκανα τόσα λάθη την πρώτη φορά που έγινα μητέρα. Είμαι σίγουρη ότι θα τα κάνω θάλασσα, με διαφορετικούς τρόπους αυτή την φορά, αλλά σίγουρα ελπίζω να αποφύγω κάποια πράγματα.

Μεγαλώνοντας το δεύτερο μου μωρό θα προσπαθήσω να μην κάνω τα παρακάτω λάθη:

  1. Να κλαίω όταν κλαίει το μωρό- Με το νεογέννητο, ο συνδυασμός των ορμονών και ο πλήρης πανικός με έκαναν να κλαίω με συμπάθεια για το μωρό μου συνεχώς.
  2. Να μην το αφήνω να φοράει την πιπίλα- Εφόσον την θέλει και το βοηθάει να χαλαρώσει για να κοιμηθεί θα του την δίνω. Απλά θα αποφύγω τις πρώτες 40 μέρες ώστε να μην επηρεάσουμε το θηλασμό.
  3. Να είμαι διεκδικητική- Είχα προβλήματα στο να μοιράζομαι το νεογέννητο μου. Αφού το κουβαλούσα μέσα στο σώμα μου για 9 μήνες, ήταν περίεργο να το δίνω σε κάποιον άλλο να το κρατήσει. Ως αποτέλεσμα κουραζόμουν υπερβολικά  .
  4. Να υποθέτω πως τα κάνω όλα λάθος- Σαν πρώτη φορά μαμά, ήμουν πολύ σκληρή με τον εαυτό μου. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί το μωρό μου έκλαιγε ή φώναζε. Τώρα ξέρω πως οι μαμάδες περνάνε τα ίδια τρελά πράγματα και παρόλα αυτά τα παιδιά βγαίνουν μια χαρά.
  5. Να μην δέχομαι βοήθεια- Πριν γεννήσω, οι γονείς μου προσφέρθηκαν να  πληρώσουν μια βραδινή νοσοκόμα για δυο εβδομάδες μέχρι να αναρρώσω. Το απέρριψα. Ήθελα να κάνω τα πάντα μόνη μου. Το μαρτύριο που πέρασα ήταν η εκδίκηση.
  6. Να βασίζομαι σε ειδικούς- Τα λεφτά που χάλασα σε βιβλία για τον ύπνο, την συμπεριφορά και το τάισμα του μωρού, ήταν πάρα πολλά. Κανένα από αυτά δεν βοήθησε όσο οι συζητήσεις με την μαμά μου και άλλες μαμάδες. Αυτή τη φορά θα εμπιστεύομαι το ένστικτό μου.
  7. Να πανικοβάλλομαι για το πότε θα μιλήσει, περπατήσει κλπ- Το μωρό μου ήταν το τελευταίο που έκανε βαρελάκι στα μαθήματα «η μαμά μου και εγώ». Τρία χρόνια αργότερα είναι πολύ καλή στην γυμναστική και τον χορό. Ήταν ανώφελο να στεναχωριέμαι και να ανησυχώ για το πότε θα μπουσουλίσει. Όλα στον καιρό τους.
  8. Να προσπαθώ να γευτώ κάθε στιγμή- Είναι εντάξει να θέλεις να είσαι με το μωρό σου κάθε στιγμή, αλλά για να είσαι καλύτερη μητέρα πρέπει να σπαταλάς και λίγο χρόνο για τον εαυτό σου.

 

Απάντηση