Παράταση της αποχής έως τις 15 Απριλίου οι δικηγόροι

Οι δικηγόροι επανέλαβαν την αντίθεσή τους με το προσχέδιο του φορολογικού καιμ ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή  των δικηγόρων έως και τη  Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 για το θέμα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μετά από απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα.

Παράλληλα, την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 θα συγκληθεί η Συντονιστική  Επιτροπή  των Δικηγορικών Συλλόγων για να εκτιμήσει την κατάσταση και τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό.
Ειδικότερα, στη αρχή της  σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Ολομέλειας  Βασίλης Αλεξανδρής ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη της για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο ίδιος όσο και η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων με στόχο την προώθηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος και την απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης.

Η Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη στάση της κατά του εν λόγω προσχεδίου και αφού διαπίστωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά της, έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του προέδρου της και αποφάσισε την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την 15η Απριλίου 2016.

Αύριο Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στις 1 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ (Άγιος Ελευθέριος Πατησίων) θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας με μοναδικό θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης άρχισε στις 12 Ιανουαρίου 2016 και έκτοτε συνεχίζεται αδιαλείπτως,

Απάντηση