Πορτοφολούδες με «βιτρίνα» τη διανομή φυλλαδίων

Όταν έβρισκαν ανυποψίαστους ηλικιωμένους, τους απασχολούσαν με πρόσχημα ότι θα τους εξηγούσαν το περιεχόμενο και τους ξάφριζαν

Προκάλυμμα για… εύκολες κλοπές ήταν η διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων που έκαναν τρεις νεαρές γυναίκες στα σπίτια της Ηγουμενίτσας! Όταν έβρισκαν ανυποψίαστους ηλικιωμένους, τους απασχολούσαν με πρόσχημα ότι θα τους εξηγούσαν το περιεχόμενο και τους ξάφριζαν.

Με αυτό τον τρόπο, μπήκαν στο σπίτι ενός 82χρονου και άρπαξαν το πορτοφόλι του που περιείχε σημαντικό χρηματικό ποσό. Μόλις οι δράστριες έφυγαν, ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε ότι το είχαν αρπάξει και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι ξεκίνησαν αμέσως αναζητήσεις. Οι δυο από τις «μακρυχέρες» εντοπίστηκαν πολύ γρήγορα και αναγνωρίστηκαν από τον 82χρονο.

Πρόκειται για τσιγγάνες ηλικίας 24 και 31 χρόνων, οι οποίες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενες για κλοπή. Η  Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση για να εξακριβώσει αν έχουν «χτυπήσει» και σε άλλα σπίτια και για να ταυτοποιήσει την άγνωστη μέχρι στιγμής συνεργό τους που διέφυγε.

Απάντηση