Βέροια: «Χάθηκε η μπάλα» στο 2ο ημίχρονο για το προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ως έκτακτο θέμα συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας το βράδυ της Δευτέρας αίτημα κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας για απομάκρυνση του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων από το στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου λόγω του ότι όπως αναφέρεται στο ψήφισμα κι όπως λέχθηκε από εκπρόσωπο των κατοίκων, οι κάτοικοι συνεχίζουν να ανησυχούν.
Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων Άμμου και Αγίας Βαρβάρας, ο πρώτος απλά παρακολούθησε τη διαδικασία. Όσο για τον Πρόεδρο της Αγίας Βαρβάρας Σπύρο Κουτσιαντή, έκανε σαφές ότι δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο του ψηφίσματος.
Η συζήτηση επί του θέματος κράτησε περισσότερο από 3 ώρες όπου διατυπώθηκαν μια σειρά σκέψεις, απόψεις και θέσεις γύρω από το ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων στο συγκεκριμένο χώρο.
Κοινός τόπος πάντως όλων των τοποθετήσεων ήταν η καταδίκη των όσων συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής κατά την άφιξη των πρώτων προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας.
Σε ότι αφορά τα άλλα ζητήματα ο κ. Βοργιατζίδης ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας σαφέστατη και οξεία επίθεση στον κ. Παπαγιάννη τον οποίο ουσιαστικά  «φωτογράφισε» ως υποθάλποντα το αρνητικό κλίμα λέγοντας μάλιστα ότι ο πρωταγωνιστής το βράδυ της Παρασκευής ήταν μέλος του ψηφοδελτίου του.
Ο κ. Παπαγιάννης από την πλευρά του χαρακτήρισε φιάσκο τη συνεδρίαση της Τετάρτης 23 Μαρτίου κατά την οποία όπως είπε δεν δόθηκαν οι οφειλόμενες απαντήσεις στους κατοίκους και στο τέλος της διαδικασίας διατύπωσε τη θέση ότι δεν διασφαλίζονται οι όροι ασφαλείας και γι’ αυτό το λόγο υπεραμύνθηκε του αιτήματος των κατοίκων.
Τους κατοίκους εκπροσώπησε ο κ. Γαλάνης ο οποίος πέρα από το ψήφισμα κατέθεσε στο προεδρείο και ένα τετράδιο με υπογραφές σχετικά με αυτό το στοιχείο υπήρξε διχογνωμία κατά πόσο αυτές οι υπογραφές έχουν συνάφεια και αποτελούν συνέχεια ή προηγούμενο με το ψήφισμα που κατατέθηκε.
Το εντυπωσιακό του θέματος ήταν μεταξύ άλλων το γεγονός ότι το ψήφισμα για την απομάκρυνση του κέντρου και την μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλο χώρο το υπογράφουν μεταξύ άλλων και  τρεις πολίτες αλβανικής καταγωγής οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή.
Μετά από μια διαδικασία που διήρκησε πάνω από 3 ώρες το σώμα κατέληξε ότι δεν τίθεται θέμα σχετικά με την ικανοποίηση του αιτήματος του ψηφίσματος ενώ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα που κατέθεσε ο κ. Μπέκης.
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συνεχίστηκε με τα άλλα έκτακτα και τακτικά θέματα που υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη.

main_1459191934_7769454 main_1459191928_6806865

Verianet News

Απάντηση