ΠΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ…Μετάτρεψε τα άχρηστα πλαστικά μπουκάλια σε σκοινί

Δύο φίλοι από τη Γαλλία δημιούργησαν ένα compact εργαλείο που σου επιτρέπει να συμβάλεις και εσύ στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της τσέπης σου

Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να επαναχρησιμοποιείς εσύ ο ίδιος τα πλαστικά μπουκάλια που δεν χρειάζεσαι πια, αντί να τα στέλνεις στην ανακύκλωση; Πλέον έχεις αυτή τη δυνατότητα, μετατρέποντας μέσα από μία πολύ απλή διαδικασία τα μπουκάλια νερού ή αναψυκτικού σε… σχοινί!

Δύο φίλοι από τις Βερσαλλίες σκέφτηκαν να κατασκευάσουν ένα προϊόν που θα σε βοηθήσει να ανακυκλώσεις (ή για την ακρίβεια να επαναχρησιμοποιήσεις) στο σπίτι σου τα μπουκάλια που έχεις αγοράσει, δημιουργώντας ανθεκτικά σχοινιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε σκοπό μπορείς εσύ να φανταστείς: από σχοινιά για να απλώνεις τα ρούχα μέχρι μπιζού και… καλούμπα για τον χαρταετό σου, έτσι για να είμαστε και λίγο επίκαιροι. Παράλληλα, κάνοντας αυτή τη μετατροπή, μειώνεις δραματικά τον όγκο που καταλαμβάνουν αυτά τα μπουκάλια, βοηθώντας ακόμα περισσότερο το έργο της ανακύκλωσης όταν θελήσεις να πετάξεις το σχοινί που έχεις δημιουργήσει.

Το ίδιο το Plastic Bottle Cutter έχει κατασκευαστεί από υλικά φιλικά στο περιβάλλον. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, βολικό στην αποθήκευση και τη μεταφορά, ενώ είναι και ιδιαίτερα οικονομικό, καθώς κοστίζει 20 ευρώ συν τα έξοδα αποστολής. Οι ίδιοι οι δημιουργοί παραδέχονται ότι δεν ανακάλυψαν τον… τροχό, καθώς ήδη έχουν κυκλοφορήσει προτάσεις για την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, πρώτη φορά κυκλοφορεί μία τόσο compact λύση. Μάλιστα, το προϊόν τους σου προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ το πάχος του σχοινιού που θα δημιουργήσεις από το πλαστικό μπουκάλι.

Το εργαλείο αποτελείται από μία ξύλινη λαβή, έναν οδηγό και μία λεπίδα. Εσύ απλά κόβεις τη βάση του χρησιμοποιημένου μπουκαλιού και το τοποθετείς στη λαβή προσαρμόζοντας τον οδηγό. Το μόνο που κάνεις είναι να αρχίσεις να τραβάς από την άκρη, μέχρι ολόκληρο το μπουκάλι να γίνει σχοινί – σαν να ξηλώνεις ένα πουλόβερ. Το σχοινί είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, ένα σχοινί πάχους τεσσάρων χιλιοστών από ένα απλό μπουκάλι αναψυκτικού μπορεί να αντέξει φορτίο επτά κιλών.

Όταν οι δημιουργοί έθεσαν τον εξαιρετικά συντηρητικό στόχο να μαζέψουν 8,5 χιλιάδες ευρώ από το Kickstarter, προφανώς δεν περίμεναν τη μαζική ανταπόκριση του κοινού. Από τις 23 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η καμπάνια έχουν καταφέρει να προσελκύσουν σχεδόν 5 χιλιάδες υποστηρικτές και περισσότερα από 220 χιλιάδες ευρώ.

Απάντηση