Η ΒΡΩΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ…Τζόκοβιτς: Μου πρόσφεραν 200.000 δολάρια για να «στήσω» ματς το 2007

«Δεν με προσέγγισαν απευθείας. Με προσέγγισαν μέσω ανθρώπων που δούλευαν μαζί μου εκείνο το διάστημα, οι οποίοι ήταν στην ομάδα μου» αποκάλυψε ο Σέρβος τενίστας

Συγκλονίζουν τον χώρο του τένις οι αποκαλύψεις για στημένους αγώνες τένις ακόμη και σε κορυφαίο επίπεδο, όπως σε Grand Slam.

Στη σκιά του ρεπορτάζ του BBC o Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε μετά τον πρώτο του αγώνα στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν ότι το 2007 τον είχαν προσεγγίσει για να χάσει αγώνα πρώτου γύρου σε τουρνουά στην Αγία Πετρούπολη, στο οποίο δεν έδωσε, τελικά, ποτέ το παρών.

«Δεν με προσέγγισαν απευθείας. Με προσέγγισαν μέσω ανθρώπων που δούλευαν μαζί μου εκείνο το διάστημα, οι οποίοι ήταν στην ομάδα μου. Κάποιος μπορεί να το αποκαλέσει ευκαιρία. Για μένα είναι πράξη αντιαθλητική, ένα έγκλημα στο άθλημα, ειλικρινά. Δεν το στηρίζω. Νομίζω ότι δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτό σε κανένα άθλημα, ειδικά στο τένις. Ευτυχώς για μένα, δεν χρειάστηκε να εμπλακώ σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Βεβαίως, το απορρίψαμε απευθείας. Ούτε καν έφθασε σε εμένα, ο τύπος που προσπαθούσε να μιλήσει μαζί μου, δεν το έκανε απευθείας. Τίποτε περισσότερο, από αυτό. Δυστυχώς υπήρχαν εκείνες τις ημέρες φήμες, συζητήσεις, άνθρωποι που περιτριγύριζαν. Εξετάστηκαν. Τα τελευταία έξι, επτά χρόνια δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο. Άκουσα για την ιστορία, διάβασα ότι υπήρχαν δύο αθλητές οι οποίοι δεν είναι ενεργοί, για ένα ματς που έγινε πριν από περίπου δέκα χρόνια (για το ματς του Νικολάι Νταβιντένκο με τον Μαρτίν Βασάγιο Αργκουέγιο)» δήλωσε ο Σέρβος τενίστας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δίκτυα παράνομου στοιχήματος σε Ρωσία, βόρεια Ιταλία και Σικελία πόνταραν υπέρογκα ποσά και αποκόμιζαν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη από αγώνες τένις που φέρονται να ήταν «στημένοι» με τρεις εξ αυτών να έγιναν για το Γουίμπλεντον.

Απάντηση