Πώς θα αποφύγετε το σκάσιμο των χειλιών

Ο λόγος που τα χείλη μας είναι τόσο επιρρεπή στην ξηρότητα είναι επειδή είναι πολύ λεπτά και δεν έχουν το προστατευτικό στρώμα που διαθέτει το υπόλοιπο δέρμα. Και δεδομένου ότι εκτίθενται συχνά στον κρύο αέρα του χειμώνα στεγνώνουν. Να πώς θα τα προστατέψετε και θα αποφύγετε τα σκασμένα χείλη.

Αποφεύγετε lips balms με αρώματα, μενθόλη και βιταμίνη Ε
Τα συστατικά που είναι… νόστιμα ή αρωματικά μπορεί να δημιουργήσουν ξηρότητα στα χείλη σας. Και αν και η βιταμίνη Ε είναι μαλακτική μπορεί πραγματικά να είναι  ερεθιστική στα χείλη. Αντ ‘αυτού, ψάξτε για συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, την πρόπολη και το φυσικό έλαιο ηλίανθου. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείτε πολύ βαζελίνη στα χείλη σας, η οποία είναι παράγωγο του πετρελαίου.

Κάντε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα
Ναι, ακόμη και τα χείλη σας χρειάζονται ένα καλό scrub κάθε λίγο και λιγάκι. Και δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα scrub ειδικό. Απλά συνδυάστε λίγη ζάχαρη και μέλι και τρίψτε προσεκτικά με αυτό το μίγμα τα χείλη σας, με κυκλικές κινήσεις ή με μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Αυτό αφαιρεί τα πετσάκια και αφήνει μαλακά τα χείλη σας.

Βάλτε αφυγραντήρα στο σπίτι ή μειώστε τη θερμοκρασία
Το δέρμα επωφελείται από έναν αφυγραντήρα, και αυτό περιλαμβάνει και τα χείλη σας που τα κρατά ενυδατωμένα. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να μειώνετε και τη θερμοκρασία. Ένα πολύ ζεστό σπίτι μπορεί να στεγνώσει τα χείλη σας αλλά και την επιδερμίδα σας.

Πίνετε νερό
Είναι προφανές, αλλά το υγιές, απαλό δέρμα και τα χείλη χρειάζονται πολύ νερό. Μην το ξεχνάτε.

Μην τα γλείφετε
Αν έχετε ξηρά χείλη, το να γλείφετε για να τα υγράνετε τα ξηραίνετε περισσότερο ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει η κατάσταση αυτή χειρότερη και να οδηγήσει σε μία μορφή δερματίτιδας όπου τα συμπτώματα είναι το κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα στα χείλη, με έναν αντιαισθητικό δακτύλιο γύρω από ολόκληρο το στόμα.

Το μυστικό
Αν έχετε πολύ σκασμένα χείλη μια κρέμα υδροκορτιζόνης 1% μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο, μην τη χρησιμοποιήσετε για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Και επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας, αν τα χείλη σας είναι πολύ αφυδατωμένα.

 

Απάντηση