Κοτόπουλο γεμισμένο με φέτα και δυόσμο

Συστατικά:

2 στήθη κοτόπουλου
30 γρ. φέτα σε λεπτές φέτες
1 φλ. φρέσκο δυόσμο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γλ.  λάδι
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

1. Κόβουμε κάθε στήθος στη μέση. Σε κάθε κομμάτι ανοίγουμε στο πλάι μια σχισμή και τη γεμίζουμε με 2-3 φέτες τυρί και 6-8 φύλλα δυόσμο.

2. Σφραγίζουμε τα κομμάτια με λαδωμένες οδοντογλυφίδες και τα βάζουμε σε γυάλινο ή κεραμικό σκεύος.

3. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο που έμεινε και τον πασπαλίζουμε στο κοτόπουλο.

4. Περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 30 λεπτά γυρνώντας 1-2 φορές.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στη μέγιστη θερμοκρασία.

5. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα και ψήνουμε το κοτόπουλο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

6. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε αμέσως.

Tips

Mπορείτε να βάλετε και μπουτάκια αν τα προτιμάτε.

Απάντηση