Αιμορραγία μετά το σεξ: Τι μπορεί να σημαίνει; ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!

Εχει συμβεί σε πολλές κοπέλες. Μετά τη σεξουαλική επαφή, να εμφανίζουν αίμα και να μην ξέρουν πώς να αντιδράσουν! Εάν απορρίψουμε το ενδεχόμενο ότι είναι η πρώτη τους φορά- οπότε λογικό είναι να δουν λίγο αίμα-, τότε τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;

Εάν σου έτυχε κι εσένα, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις το γυναικολόγο σου και να ακούσεις προσεκτικά τι έχει να σου πει.

Γενικά μιλώντας, το αίμα μετά τη σεξουαλική επαφή, μπορεί να είναι κάτι από τα παρακάτω:

1. Τραχηλίτιδα


Μην σου φαντάζει κάτι πολύ βαρύ, γιατί δεν είναι! Πρόκειται για την παρουσία ενός έντονου ερεθισμού στον τράχηλο, όπου τα λεπτά τριχοειδή αγγεία του τραυματίζονται εύκολα κατά την τριβή και ματώνουν. Συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις το αίμα είναι μικρής ποσότητας και έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα.

2. Μικροτραυματισμοί
Πολλές φορές στον κόλπο υπάρχει αρκετή ξηρότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικροτραυματισμοί κατά τη διάρκεια της επαφής, ειδικά όταν αυτή είναι πολύ έντονη.

3. Κολπίτιδα


Η κολπίτιδα είναι ουσιαστικά φλεγμονή ή διόγκωση και μόλυνση του κόλπου ή του τραχήλου της μήτρας. Ένα από τα συμπτώματα ενδεχομένως να είναι η αιμορραγία μετά την επαφή.

4. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα


Μακριά από εμάς –γι’αυτό πάντα φοράμε προφυλακτικό-, κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορούν να προκαλέσουν και κολπίτιδες που προκαλούν αιμορραγίες.

5. Ινομυώματα

Τα ινομυώματα της μήτρας είναι συνήθως καλοήθεις όγκοι και μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να εξελιχθούν σε κακοήθεια. Τα συμπτώματα ποικίλλουν μεταξύ των γυναικών, τα οποία μπορεί να είναι φούσκωμα στην κοιλιά, συχνές ουρολοιμώξεις αλλά και η αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή, ενώ μερικές φορές δεν εμφανίζονται συμπτώματα.

6. Τίποτα


Κι όμως, κι αυτό είναι επιστημονική άποψη. Πάρα πολλά περιστατικά συμβαίνουν και οι κοπέλες είναι μια χαρά στην υγεία τους, απλά τυχαίνει. Θα στο πει και ο γιατρός σου.

Γι’αυτό μη σε πιάνει πανικός, αλλά πάρε τηλέφωνο το γυναικολόγο σου!

Απάντηση