Μάτια που βλέπονται τελικά δύσκολα λησμονιούνται! Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος να έρθεις πιο κοντά με το φίλο σου

Πιθανώς να  είχες διαβάσει πέρυσι σε αυτό το άρθρο ότι η παρατεταμένη οπτική επαφή μπορεί να κάνει δύο ανθρώπους να ερωτευτούν. Αυτή η θεωρία ήρθε στο φως με το πείραμα με τις 36 ερωτήσεις, το οποίο συμπεριλαμβάνει και 4 λεπτά συνεχόμενης οπτικής επαφής.
Κι ενώ για πολλούς ανθρώπους αυτό μπορεί να κάνει τα επίπεδα της αμηχανίας να χτυπήσουν κόκκινο, μερικά ανήσυχα μυαλά άρχισαν να σκέφτονται “βρε λες να συμβαίνει όντως;” και αποφάσισαν να το ψάξουν.

Η ομάδα του site soulpancake.com έβαλε έξι ζευγάρια, από παντρεμένους και ανθρώπους μόλις είχαν αρχίσει να βγαίνουν μέχρι εντελώς άγνωστους μεταξύ τους να δοκιμάσουν να κοιταχτούν στα μάτια για 4 λεπτά. Μετά το τέλος του πειράματος ένας άντρας, παντρεμένος επί 55 χρόνια με την γυναίκα του, δήλωσε πως όταν την κοιτούσε από τόσο κοντά, θυμήθηκε ξανά πόσο την είχε ανάγκη και πόσα πολλά σημαίνει για εκείνον.

https://d.gr-assets.com/hostedimages/1433569591ra/15114522.gif

Πως γίνεται όμως, η έντονη οπτική επαφή να ενισχύει τους συναισθηματικούς δεσμούς; Μία ιαπωνική έρευνα (που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neuroimage) έβαλε ζευγάρια να κοιτάζονται μεταξύ τους και οι επιστήμονες βρήκαν ότι η οπτική επαφή συγχρονίζει την εγκεφαλική λειτουργία δύο ανθρώπων. Ο λόγος λοιπόν που όταν κοιτάζεστε με το φίλο σου για πολλή ώρα νιώθετε περισσότερη αγάπη είναι γιατί συγχρονίζονται οι εγκέφαλοί σας, γιατί εκείνα τα λεπτά εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος.

Τώρα ξέρεις. Δεν χάνεις τίποτα λοιπόν να το δοκιμάσεις με το φίλο σου ή τέλος πάντων αυτόν που θα ήθελες να πάρει αυτή τη θέση.

Απάντηση