Η Ρωσία αναπτύσσει στην Συρία μυστικά όπλα ηλεκτρονικού πολέμου

Τα ρωσικά υπερσύγχρονα ελικόπτερα Kamov Ka-52 θα αναπτυχθούν στις βάσεις της Ρωσίας στην Συρία, αποκαλύπτει το ρωσικό ITAR-TASS.

Τα επιθετικά ρωσικά ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν για να προστατεύσουν τις ρωσικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις στην Συρία, κοντά στην Λατάκια, ενώ δεν αποκλείεται να λάβουν μέρος και σε επιχειρήσεις διάσωσης Ρώσων στρατιωτών, όπως αυτή που έγινε το Νοέμβριο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 από ένα τουρκικό F-16.

Τα Ka-52 θα δώσουν, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, την δυνατότητα στους Ρώσους να δοκιμάσουν νέες τεχνολογίες που έχουν αναπτύξει για τα πεδία των μαχών, με μία από αυτές να είναι το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου KRET Vitebsk EW.

Το σύστημα αυτό προστατεύει τα ελικόπτερα από πυρά σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων αφού διώχνει τους πυραύλους μακριά από τον στόχο του.

Όταν τεθεί σε λειτουργία το σύστημα, οι Ρώσοι θα μπορούν να προστατέψουν όχι μόνο τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα τους αλλά και οχήματα, κτίρια, προσωπικό, αφού θα μπορούν να κάνουν απρόσβλητο όποιο σημείο στρέψουν τα ηλεκτρονικά τους όπλα.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik ήδη από το Νοέμβριο έχει κάνει αναφορά στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων ρωσικών ελικοπτέρων στην Συρία.

Απάντηση