Caponata siciliana με βαλσαμικό ξίδι

Υλικά συνταγής

 

  • 1 μεγαλο κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 15 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρίμματα φέτας
  • φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ποσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να μαραθούν και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλερι ψιλοκομμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 ´ανακατεύοντας τακτικά. Τέλος αλατοπιπερώνουμε. Δεν πρέπει να λιώσουν τα υλικά. Θέλουν χαμηλή φωτιά για να κρατήσουν το σχήμα τους.
Σερβίρουμε την caponata ζεστή σαν σάλτσα για ζυμαρικά ή παγωμένη σαν σαλάτα, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με τρίμματα φέτας.

Απάντηση