ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ! Body Language| 7 tips για να κάνεις καλή εντύπωση

Σε κάθε περίπτωση, η γλώσσα του σώματος είναι ένας παράγοντας που παίζει έναν πολύ μεγάλο ρόλο, είτε πρόκειται για συνέντευξη για δουλειά, είτε πρόκειται να γνωρίσεις τους γονείς του αγοριού σου, είτε πρόκειται για μια καινούρια αρσενική γνωριμία. Φυσικά, όταν θέλεις να ρίξεις κάποιον, υπάρχουν και μερικά παραθυράκια, τύπου παίζω-με-τα-μαλλιά-μου-ανέμελα ή τον-αγγίζω-δήθεν-τυχαία. Ας μιλήσουμε λίγο πιο γενικά, όμως. Τί πρέπει να διορθώσεις στη στάση του σώματος σου ώστε να κερδίζεις εξαρχής τις εντυπώσεις;

1. Φτιάξε τη στάση σου. Κανονικά έπρεπε να σου πω να στέκεσαι διαρκώς με ίσια πλάτη, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι και ιδιαίτερα βολικό. Τουλάχιστον, μην κάθεσαι σαν την κακομοίρα, με αγκαλιά 3-4 μαξιλάρια, με χέρια σταυρωμένα και την τσάντα σου περασμένη στο σώμα σου.

2. Όταν είσαι όρθια – έστω σ’ ένα μαγαζί – και πάλι μη σταυρώνεις τα χέρια μπροστά στο στήθος. Δείχνεις ότι δεν έχεις διάθεση για πολλά πολλά και μάλλον δεν είναι αυτό το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε. Να θυμάσαι ότι πρέπει να στέκεσαι σαν super hero, με αυτοπεποίθηση, στήθος έξω, ίσια πλάτη, κεφάλι ψηλά. Προφανώς και δεν μπορείς να πιεις το ποτό σου έτσι, γι’ αυτό όμως κράτα τον παράγοντα “αυτοπεποίθηση” και διαμόρφωσε τη στάση σου ανάλογα.

3. Μπορείς να σταυρώσεις τα χέρια σου μόνο όταν είσαι ανάμεσα σε πολλά άτομα. Όταν είσαι με πολλά άτομα, το να σταυρώσεις τα χέρια σου, δείχνει ότι ακούς προσεκτικά. Όταν όμως είσαι με ένα άτομο μόνο, δείχνεις απόμακρη και κλειστή. Δεν τα λέω εγώ, η επιστήμη τα λέει!

4. Κάνε eye contact, χωρίς να το παρακάνεις. Σ’ αυτό εδώ πρέπει να έχεις μέτρο, αν αποφεύγεις το βλέμμα του άλλου, γίνεσαι αγενής και αδιάφορη. Αν τον κοιτάς όλη την ώρα μέσα στα μάτια, γίνεσαι το λιγότερο περίεργη και psycho. Κάτι στη μέση θέλουμε!

5. Γύρε προς τη μεριά του ατόμου που μιλάς. Ούτε σ’αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να το παρακάνεις φυσικά. Καλό είναι να πηγαίνεις κοντά στα άτομα όταν μιλάτε, όχι όμως τόσο κοντά ώστε να απειλείς τον προσωπικό τους χώρο. Σε κανέναν δεν αρέσει να του κολλάνε πάνω του, όμως προσεγγίζοντας τον ελαφρώς δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι πολύ γι’ αυτά που λέτε.

6. Βρες τρόπους ώστε να νιώθεις άνετα. Θέλεις να κρατάς τον καφέ σου όταν πρόκειται να περάσεις χρόνο με τους νέους συναδέλφους σου στο διάλειμμα; Χίλιες φορές καλύτερο από το να μην ξέρεις που να βάλεις τα χέρια σου και να νιώθεις αμήχανα.

7. Κούνα ελαφρώς τα χέρια σου όταν μιλάς. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν μιλάς και κάνεις κινήσεις παράλληλα, διευκολύνεις τη διαδικασία της σκέψης και της διατύπωσης των όσων θέλεις να πεις. Επίσης, να ξέρεις ότι τραβάς την προσοχή του άλλου και δείχνεις αξιόπιστη.

Απάντηση