Kι όμως υπάρχνουν τρόποι: 5 τρόποι για να μειώσεις τη ζάχαρη που καταναλώνεις

Φαντάζομαι δε θα πέσεις κιόλας από τα σύννεφα αν σου πω ότι η ζάχαρη δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό σου και πιο ειδικά, για το σώμα και το δέρμα σου. Δύσκολα να πιεις καφέ χωρίς ζάχαρη, δύσκολα να πιεις το τσάι σου σκέτο, δύσκολα να πεις όχι σ’ αυτή την πάστα που έφερε η θεία σου. Μήπως υπάρχει τρόπος όμως να την περιορίσεις; Για την ακρίβεια, υπάρχουν 5 τρόποι!

1. Αντί για μπάρα δημητριακών, φάε μαύρη σοκολάτα. Έρευνες έχουν δείξει ότι πολλές φορές αυτά τα υποκατάστατα γλυκού, αντί να σε ικανοποιούν, αυξάνουν τη διάθεση σου για γλυκό. Η μαύρη σοκολάτα είναι πιο υγιεινή και σου δίνει την ικανοποίηση ότι – ω ναι! – έφαγες σοκολάτα.

2. Προτίμησε προϊόντα που να περιέχουν καρύδα. Μιας και είναι από μόνη της γλυκιά, δε χρειάζεται την προσθήκη γλυκαντικών ουσιών. Τα σνακ ή τα δημητριακά με καρύδα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να φας αντί για οτιδήποτε άλλο που να περιέχει ζάχαρη.

3. Πάρε τσάι ή καφέ αντί για κάποιο γλυκό. Αυτά τα δυο αποτελούν τέλεια υποκατάστατα ζάχαρης και γλυκού, χάρη στη γεύση τους. Ειδικά όταν βγαίνεις με τις φίλες σου και όλες παίρνουν ζεστή σοκολάτα, εσύ κάνε τη διαφορά. Φυσικά, και στον καφέ πρέπει να έχεις ένα μέτρο, δε χρειάζεται να το παρακάνεις με την ποσότητα του καφέ που καταναλώνεις μέσα στη μέρα σου. Όταν θες να παραγγείλεις γλυκό πάντως, απλά πάρε ζεστό ρόφημα!

4. Μείωσε τη ζάχαρη χωρίς να προσπαθήσεις να την κόψεις απότομα. Δε θα τα καταφέρεις έτσι. Μειώνοντας την, όμως, θα συνηθίσεις σιγά σιγά τη φυσική γεύση των προϊόντων και στο τέλος δε θα την αναζητάς καν.

5. Χρησιμοποίησε (με μέτρο) τα υποκατάστατα της ζάχαρης.Εναλλακτικές φυσικά και υπάρχουν, όπως η στέβια και το σιρόπι από καφέ ρύζι. Όσο υγιεινά και να είναι πάντως, η συχνότητα που θα τα καταναλώνεις είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να σε αφήνει αδιάφορη!

 

Απάντηση