“Μαρίνος Αντύπας”: Βγάζουμε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 11,30 το πρωί τα τρακτέρ στη διασταύρωση Νάουσας

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Πάνε να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας ή με μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους. Ανταγωνιστής μας δεν είναι ο φτωχός εργάτης-συνταξιούχος που συμπληρώνει το πενιχρό εισόδημά του από το χωραφάκι του. Δεν θα γλιτώσει ο «κατ’ επάγγελμα» φτωχός αγρότης απ’ το ξεκλήρισμα και την φοροληστεία. Δεν θα σωθούν οι αγρότες
αν περιοριστεί ο αριθμός αυτών που παίρνουν την χρηματοδότηση.
– Αύξησαν το ΦΠΑ στο 23% (λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές κλπ)
– Εφαρμόζουν την φοροληστεία που αποφάσισε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2013, που θα φτάσει ο φόρος μέχρι 100% προκαταβολή από το πρώτο ευρώ.
– Έρχονται διορθωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας για το εισόδημα του 2014, επιβάλλοντας νέο χαράτσωμα με διπλασιασμό της προκαταβολής (από 27,5% σε 55%).
– Μειώθηκαν οι συντάξεις, αυξάνονται οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη.
– Έχουν συμφωνήσει για τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών για ΟΓΑ.
– Έρχονται τα ειδοποιητήρια για τον ΕΝΦΙΑ, νέες περικοπές συντάξεων, άνοιξε ο δρόμος για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και χωραφιών.
– Αδειάζουν τη τσέπη μας, μας διώχνουν απ’ τα χωράφια μας, είμαστε αντιμέτωποι με τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, τις καταστροφές και το εμπάργκο.
Όλα αυτά μαζί με την ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι 50% ως το 2019, θα οδηγήσουν στο βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων φτωχών αγροτών, στη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών- επιχειρηματιών. Μας στέλνουν στις στρατιές των ανέργων. Είναι αποφασισμένοι να περάσουν την μνημονιακή καταιγίδα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ.
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30000€ προσαυξημένο με 5000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.
Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποιήσεις ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές- Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροτοκτηνοτροφικού κεφαλαίου, ΕΛΓΑ κρατικός φορέας, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
Να παραμείνουν οι φυτωριούχοι, η δαπάνη πιστοποίησης φυτών να γίνεται με ευθύνη των υπηρεσιών της πολιτείας.
Καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300000€. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000€ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικα προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο κ.α.). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, την παροχή από τις τράπεζες, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες  και κτηνοτρόφους.
Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

Απάντηση