Οι βασιλόπιτες και οι δραστηριότητες του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας

Οι βασιλόπιτα όλων των τμημάτων του Λυκείου κόπηκε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στην α παιδιά όλων των χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας, κατέκλυσαν το χώρο και δέχτηκαν τις ευχές του διοικητικού συμβουλίου και των δασκάλων τους.
Τυχεροί ήταν από τη βασιλόπιτα του συλλόγου ο δάσκαλος της παιδικής χορωδίας Αποστόλης Ζαφειρίου και από τα τμήματα οι Φαίη Φραγκοτσινού, Βασίλης Σαράφης, Αθηνά Μήτογλου, Κωνσταντίνα Παρίζα, Παναγιώτης
Τζιάτζιος, Γιώργος Μαυρομάτης και Δήμος Τσακνάκης.
Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου κόπηκε η βασιλόπιτα μελών και φίλων. Παρόντα τα μέλη μας, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κος Μάντσιος και μεγάλη τιμή η παρουσία δύο από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου μας, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, οι κυρίες Πέλλα Γεωργιάδου και Μαίρη Πλαταρίδου. Η πρόεδρος κα. Μπάιτση αναφέρθηκε στην πορεία του Λυκείου ανά δεκαετία και στα κυριότερα γεγονότα που σημάδεψαν το μισό αιώνα ζωής. Ο αντιδήμαρχος εξήρε το έργο και την πορείας  του Λυκείου και αναφέρθηκε στον αξιοσημείωτο τρόπο οργάνωσης και διεκπεραίωσης των εκδηλώσεων. Τυχερή από τα μέλη η κα. Μαρία Καρδάκου.

Εκπαιδευτική δραστηριότητα

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας υποδέχτηκε στο σπίτι του τους μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου.
Οι κυρίες των τμημάτων ιματιοθήκης και ιστορικού και λαογραφικού αρχείου, την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου δέχτηκαν τους μαθητές όλων των τάξεων του 7ου δημοτικού σχολείου Νάουσας μαζί με τους δασκάλους τους. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ναουσαίικη φορεσιά, να μάθουν για όλα τα εξαρτήματά της, να ντυθούν με αυτήν και να εκφραστούν μέσα από αυτήν. Ακόμα, είδαν από κοντά την αρχιτεκτονική του σπιτιού του Λυκείου και αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους, περιεργάστηκαν όλα τα χρηστικά αντικείμενα και θαύμασαν όλα τα μουσειακά που φιλοξενούνται στο σπίτι.
Το Λύκειο θα συνεχίσει αυτήν την εκπαιδευτική δραστηριότητα, ανάλογα με την θετική  ανταπόκριση της πρότασης που έχει κάνει προς όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

2α «παιδικά χορογραφήματα»

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας θα παρουσιάσει το 2ο φεστιβάλ «παιδικά χορογραφήματα» με θέμα «και ο θεός έπλασε τη μάνα», αφιερωμένο φέτος στην ημέρα της μητέρας όπως τιμόταν παλιά στη γιορτή της Υπαπαντής. Όλα τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Λυκείου μας, τρία ακόμα καλεσμένα Λύκεια Ελληνίδων και η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας θα μας παρουσιάσουν πρόγραμμα από όλη την Ελλάδα.
Προπώληση εισιτηρίων: Πέμπτη 21/1-Παρασκευή 29/1 (κάθε μέρα εκτός Κυριακής) και ώρες 6-8μ.μ. στην ιματιοθήκη του συλλόγου, πάνω από το δημοτικό θέατρο.

Απάντηση