Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Βούτυρο στη φέτα” της κυβέρνησης η μεθόδευση για να κλείσει το Νοσοκομείο Νάουσας και να πάνε γιατροί και προσωπικό στη Βέροια

Μήνες τώρα μεθοδεύεται η άποψη: να κλείσει το Νοσοκομείο Νάουσας και να συγκεντρωθούν γιατροί και προσωπικό στο Νοσοκομείο Βέροιας, είτε από το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας είτε από συλλόγους γιατρών κλπ. Αυτή η άποψη δεν είναι τυχαία, είναι «βούτυρο στη φέτα» της κυβέρνησης που εφαρμόζει την ίδια πολιτική με
τις προηγούμενες : υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, κατάργηση ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση κλπ.
Διευκολύνουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έγκλημα στην υγεία αξιοποιώντας αποφάσεις συλλόγων, φορέων κλπ για κλείσιμο-συγχωνεύσεις μονάδων υγείας. (Νοσοκομεία, ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία).
Διευκολύνουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει σχέση με τη στρατηγική επιλογή της ΕΕ-κεφαλαίου, να μετατρέψει το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα.
Κλείνουν τα μάτια τους στις τραγικές ελλείψεις όλων των μονάδων υγείας που καθιστούν ανήμπορη τη λειτουργία τους.
Αυτός είναι ο ρόλος του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, των συμβιβασμένων-υποταγμένων που στρέφουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στη λογική του μικρότερου κακού. Γι’ αυτό πάντα έλειπαν από τις κινητοποιήσεις που οργανώσαμε για να παραμείνουν όλες οι μονάδες υγείας, όλες οι βασικές κλινικές των νοσοκομείων όπως προϋπήρχαν, να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτικό-διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, να υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός για να εξυπηρετούνται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.
Ποτέ δεν ήταν στις μάχες που δώσαμε για να νοσηλευτούν άνεργοι-ανασφάλιστοι, ποτέ δεν τους άγγιξε η απληρωσιά και η αβεβαιότητα των εργολαβικών εργαζομένων στις μονάδες υγείας. Ποτέ δεν ήταν στις μάχες για αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Τέτοιοι είναι οι ξεπουλημένοι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα που επικαλούνται την ενότητα και το όλοι μαζί.

ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Όλοι μαζί συλλογικά και οργανωμένα θα κόψουμε το χέρι , σε όποιον αποφασίσει-βάλει την υπογραφή του να κλείσει Νοσοκομείο-ΙΚΑ.

2. Συμφωνούμε με τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, όπως αποφασίστηκαν και στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Η μάχη που δίνουν και οι αγρότες στην περιοχή μας έχει σχέση με την επιβίωση τους και την παραμονή στα χωράφια τους.
Η επίθεση της κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου είναι ενιαία για τους αγρότες, τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, συνταξιούχους, γυναίκες και κυρίως τη νεολαία.
Ενιαία θα απαντήσουμε. Την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις  5 το απόγευμα αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και σωματείων θα επισκεφτεί το μπλόκο των αγροτών στη διασταύρωση, θα πάρουμε και θα δώσουμε κουράγιο για τη κλιμάκωση του αγώνα.
Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις, να σταθούν αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και να  συμβάλουν με όποιο πρόσφορο τρόπο.

3. Την Τετάρτη 20 Γενάρη 7μ.μ. στην αίθουσα του ΕΚΝ, καλούμε σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων, κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση της μέχρι τώρα δουλειάς μας για την ενημέρωση των εργαζομένων με βάση τα σχέδια της κυβέρνησης στην κοινωνική ασφάλιση. Στόχο έχουμε την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της απεργίας.
Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση είναι αιτία πολέμου.
Θα είναι μαζί μας ο Γιάννης Πάσουλας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ.
Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι απειλούν να μας πάρουν τα σπίτια, μας αφήνουν χωρίς ρεύμα, μας κόβουν μισθούς και συντάξεις, μας στέλνουν στην ανεργία, αφήνουν τους ανασφάλιστους να πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία, διώχνουν τους αγρότες απ’ τα χωράφια τους, αφανίζουν τους μαγαζάτορες. Μας φλόμωσαν στους φόρους και τα χαράτσια, κλείσαν σχολεία και υπηρεσίες. Εμείς για να μπορούμε να κοιτάζουμε τα παιδιά και τις οικογένειες μας στα μάτια, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας.
Μόνο στη δική μας δύναμη και στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε. Χάσαμε όταν δεν αγωνιστήκαμε, όταν υποκύψαμε σε εκβιαστικά διλλήματα και τον φόβο, όταν μας ξεγέλασαν με διάφορες υποσχέσεις, όταν πιστέψαμε σε ψέματα και αυταπάτες.
Απαντάμε στα ψέματα, τις προκλήσεις και την καταστολή που προχωράει η κυβέρνηση, στη διάλυση του ασφαλιστικού.
Βγαίνουμε στο δρόμο με σύνθημα: «Πάρτε πίσω τον Νόμο-Λαιμητόμο».

Απάντηση