Αυτές είναι οι 2 τροφές που θα σου χαρίσουν ευεξία!

Την ευεξία την χρειαζόμαστε όλοι για να είμαστε καλά. Πώς μπορούμε να την κατακτήσουμε; Καταρχήν θα ξεκινήσουμε τη διατροφή. Όσο απίστευτο κι αν σας φανεί, υπάρχουν τροφές οι οποίες βοηθούν πολύ στο να την αποκτήσουμε. Εμείς σήμερα θα αναφερθούμε σε δύο από αυτές τις οποίες σίγουρα έχετε μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα στην κουζίνα σας και δεν το γνωρίζετε. Ποιες είναι; Το σουσάμι και το ταχίνι!

Σουσάμι: Το σουσάμι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Σύμφωνα με μελέτες ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε σουσάμι επιβραδύνει τη γήρανσή τους, καθώς επίσης μειώνει την συχνότητα καρκίνου του μαστού.

sousami

Ταχίνι: Χάρη στο υψηλό του περιεχόμενο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1 & Β3) βοηθά πολύ στην πνευματική συγκέντρωση, ενώ τονώνει τη μνήμη σου. Έτσι, σε συνδυασμό με μέλι είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνεται σε περιόδους εξετάσεων και ατόμων με έντονη πνευματική δραστηριότητα.

taxini

Μη χάνετε χρόνο. Ακόμη κι αν δεν έχετε τις παραπάνω σούπερ τροφές, πηγαίνετε να τις προμηθευτείτε. Μόνο καλό θα σας κάνουν!

 

Απάντηση