Ολιγοήμερη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση και για την κατάθεση πινακίδων – Μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθεί η νέα καταληκτική ημερομηνία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης – «Να μην τρέξει σήμερα ο κόσμος στις εφορίες και ταλαιπωρηθεί», είπε

Παρά τις «κάθετες» διαβεβαιώσεις μέχρι αργά χθες το βράδυ από το υπουργείο Οικονομικών πως μόνο αν …καταρρεύσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ή αν υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, μπορεί να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και του ΕΝΦΙΑ, τελικά πρωί πρωί και από τηλεοράσεως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε ολιγοήμερη παράταση, ενώ, όπως είπε, η νέα καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των τελών θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα.

Ο κύριος Αλεξιάδης δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τα έσοδα των τελών κυκλοφορίας, αλλά «δεν πανηγυρίζει». Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, 29/12, είπε, είχαν καταβληθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα και απέμεναν περί τα 800.000 οχήματα μέχρι τον αριθμό των 5,3 εκατ.  που κυκλοφορούν. «Θα εκτιμήσουμε σήμερα τα στοιχεία της Τετάρτης και οδηγούμαστε σε ολιγοήμερη παράταση», είπε ο κύριος Αλεξιάδης μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε: «Να μην τρέξει ο κόσμος σήμερα να ταλαιπωρηθεί στις εφορίες».

Αυτά το πρωί της Δευτέρας και ενώ, όπως έλεγαν εχθές στο υπουργείο Οικονομικών, θα ήταν η πρώτη χρονιά φέτος μετά από τρεις δεκαετίες (σσ: κάποιοι θυμούνται πως είχε συμβεί ξανά στα μέσα της δεκαετίας του ’80) που δεν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας…Οι αρμόδιοι έλεγαν επίσης πως δεν «πτοούνται» ούτε από την απότομη πτώση της θερμοκρασίας που πλήττει ήδη την χώρα και μπορούσε να κρατήσει κάποιους (κυρίως ηλικιωμένους) στα σπίτια τους, αλλά ούτε από την ημιαργία της παραμονής πρωτοχρονιάς για το δημόσιο, λόγω της οποίας οι εφορίες θα κλείσουν στις 12.30 το μεσημέρι (κάτι που απασχολεί κυρίως όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες).

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι περίπου 40.000 τέλη κυκλοφορίας πληρώθηκαν στη διάρκεια της ολιγοήμερης παράτασης που είχε δοθεί.

Απάντηση