10 μυστικά για καθαρή επιδερμίδα σε λίγα λεπτά

Πως θα αποκτήσεις τέλεια επιδερμίδα σαν να γύρισες από το δερματολόγο
Μάθε τα βασικά

Υπάρχουν συστατικά που βοηθούν σε συγκεριμένα προβλήματα όπως η ακμή. Κάποια από αυτά είναι το γλυκολικό και το σαλικυλικό οξύ που χρειάζονται τουλάχιστον 6 εβδομάδες για να δράσουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία στα προιόντα που τα περιέχουν. Αν παρ’ όλα αυτά μετά το συγκεκριμένο διάστημα το πρόβλημα σου δεν έχει αντιμετωπισθεί θα πρέπει να αλλάξεις θεραπεία.

Μείωσε τα σημάδια

Αν η ακμή σου έχει αφήσει μικρά ή πιο έντονα σημάδια επίλεξε θεραπείες αντιμετώπισης με σαλικυλικό οξύ και φυτικά εκχυλίσματα που τα επουλώνουν αποτελεσματικά.

Δοκίμασεε τα ρετινοειδή

Τα προιόντα με ρετινόλη ή παράγωγα της δεν είναι κατάλληλα μόνο για τις ρυτίδες. Αντιμετωπίζουν παράλληλα τις κηλίδες, βοηθούν στην αύξηση του κολαγόνου και προλαμβάνουν την ακμή. Αλλά μόνο όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Το βράδυ και σε συνδυασμό με την θεραπεία ακμής άπλωσε μικρή ποσότητα με τα δάχτυλα σου σε ολόκληρο το πρόσωπο ξεκινώντας από τα σημεία που το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Αυτό παράλληλα θα βοηθήσει και στην ανανέωση των κυττάρων.

Πρωί και βράδυ

Καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας κάθε πρωί και βράδυ με ένα προιόν που περιέχει στη σύνθεση του περισσότερο από 2% σαλικυλικό οξυ.

Μην σπάς τα σπυράκια

Είναι δύσκολο να μην πειράζεις τα σπυράκια μα προσπάθησε να αντισταθείς. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μολύνεις και να ερεθίσεις την περιοχή.

 

Αν πάλι δεν τα καταφέρνετε…
Περιποιηθείτε την περιοχή που έχετε ερεθίσει με ένα καταπραϋντικό προιόν που περιέχει τουλάχιστον 2% benzoyl peroxide και όχι σαλικυλικό οξύ.
Πρόληψη
Η σωστή θεραπεία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι σύντομη και αποτελεσματική. Σκοπός είναι, εκτός από την αντιμετώπιση των σημαδιών, να βοηθά ώστε ολόκληρη η επιδερμίδα να αποκτήσει μια λεία και καθαρή όψη.
Μην το παρακάνετε
Η υπερβολική χρήση προιόντων αντιμετώπισης της ακμής σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα. Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες χρήσης αλλά και τις συμβουλές του δερματολόγου. Συνήθως πρέπει να απλώνετε ένα λεπτό στρώμα και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε μια oil-free κρέμα ενυδάτωσης.
Χαλαρώστε
Οι ορμόνες του στρες βοηθούν στην παραγωγή λιπαρότητας που ευθύνεται για την εμφάνιση της ακμής. Καλό είναι να χαλαρώνετε όσο πιο συχνά γίνεται με τον ιδανικό για εσάς τρόπο ώστε να κρατάτε το μυαλό αλλά και το δέρμα σας σε ισσοροπία.

Προστατευθείτε
Τα προιόντα κατά της ακμής μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα σας πιο ευαίσθητη απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά προιόντα περιποίησης με δείκτη προστασίας. Φροντίστε οι φόρμουλες που επιλέγεται να είναι oil free ώστε να μην κλείνουν τους πόρους.
.
.

Απάντηση