Δείτε ποιος Έλληνας περιλαμβάνεται στη λίστα του Politico: Αυτοί είναι οι 28 άνθρωποι που διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρώπης

Αν και αρκετά ετερόκλητη, η λίστα περιλαμβάνει σημαντικές προσωπικότητες που «ταράζουν τα νερά» στη Γηραιά Ήπειρο – Ανάμεσά τους ο Αλέξης Παπαχελάς και ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης

Ο ιστότοπος Politico.eu δημοσίευσε σήμερα ένα εκτενές αφιέρωμα που εστιάζει σε 28 πρόσωπα, ένα από κάθε διαφορετικό κράτος-μέλος της ΕΕ, που καθορίζουν (καθένα με τον δικό του τρόπο) το μέλλον της Ευρώπης.

Αν και αρκετά ετερόκλητη, η λίστα περιλαμβάνει σημαντικές προσωπικότητες που «ταράζουν τα νερά» στη Γηραιά Ήπειρο, τόσο μέσα από τη δουλειά τους όσο και εξαιτίας της στάσης τους απέναντι σε κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Από τον συντηρητικό Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτoρ Ορμπάν και τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης, Τόμας Βίζερ, μέχρι τον ποπ καλλιτέχνη Stromae και την πανέμορφη Ιταλίδα υπουργό Μαρία Ελενα Μπόσι, η λίστα είναι γεμάτη με ονόματα που διαμορφώνουν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Δύο από αυτά, τα οποία γνωρίζουν σίγουρα οι Έλληνες αναγνώστες της Politico, είναι το όνομα του διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά αλλά και του Χάρη Γεωργιάδη, υπουργού Οικονομικών της Κύπρου.

Αλέξης Παπαχελάς: «Ο έντιμος Έλληνας»

Η ενότητα του αφιερώματος της Politico για τον Έλληνα δημοσιογράφο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην στάση που τήρησε ο Αλέξης Παπαχελάς (μέσα από τα άρθρα του) τις ημέρες που η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη, καθώς και στην κριτική που άσκησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι θαυμάζει περισσότερο από όλες τις ιστορικές προσωπικότητες τον Ουίνστον Τσώρτσιλ αλλά και ότι θεωρεί ως τα δυνατά σημεία της Ευρώπης «τη δύναμη της ανεκτικότητας, τη διάθεση συμβιβασμού, τον πολιτισμό και την ισόρροπη ανάπτυξη».

Χάρης Γεωργιάδης: Ο υπεύθυνος

Για τον 43χρονο Χάρη Γεωργιάδη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι έλαβε λίγη υποστήριξη από τους άλλους ΥΠΟΙΚ στην Ευρωζώνη όταν ζήτησε την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και πως είχε αμφισβητήσει τη «διαπραγματευτική στρατηγική» του τότε ΥΠΟΙΚ της χώρας, Γιάνη Βαρουφάκη.

Επίσης σημειώνει ότι, αν και κανένας από τους τρεις προκατόχους του δεν άντεξε παραπάνω από 11 μήνες, ο ίδιος, παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε, αντεπεξήλθε με επιτυχία.

 

Απάντηση