Καθαριότητα στο σπίτι: Τα μαμαδίστικα μυστικά που «θα σου λύσουν τα χέρια»

Σαν τη μαμά κανείς λένε και… άδικο δεν έχουν! Ποιος άλλος μας νοιάζεται περισσότερο (μαζί με τον πατέρα μας φυσικά); Ποιος άλλος έχει λύση σε ό,τι ζητήσουμε; Ποιος άλλος ξέρει άπειρα πρακτικά tips που μας κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη;

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ακολουθήσουμε κι εμείς τα μαμαδίστικα μυστικά για άψογο σπίτι. Και το καλύτερο; Θα λύσουν κάθε μας πρόβλημα με απλά υλικά που όλες έχουμε στα ντουλάπια μας. Πάμε να τα δούμε:

– Όταν το ψυγείο μυρίζει άσχημα: Το καθαρίζουμε καλά και έπειτα τοποθετούμε μια κούπα μαγειρική σόδα σε ένα από τα ράφια του.
– Για να μη μουχλιάζει το κάτω μέρος της κουρτίνας του μπάνιου: Την περνάμε με λίγο baby oil.
– Για πεντακάθαρα και αστραφτερά πλακάκια μπάνιου: Τα τρίβουμε με λίγη μαγειρική σόδα, ξεπλένουμε με νερό και έπειτα περνάμε τους αρμούς με ένα πανάκι ποτισμένο με λίγο οινόπνευμα.

spitii e1eb3

– Όταν η ντουλάπα μυρίζει άσχημα: Ρίχνουμε σε ένα τούλι ένα ξυλαράκι κανέλας, δύο φύλλα δάφνης, λίγο αποξηραμένο φασκόμηλο και δύο κουταλιές της σούπας ρύζι και το δένουμε με μια κορδελίτσα. Το μείγμα αυτό θα νικήσει την υγρασία καθώς και τη μυρωδιά της κλεισούρας.
– Για σούπερ αστραφτερά τζάμια: Τα περνάμε με ένα πανάκι ποτισμένο με λευκό ξύδι.
– Αν μυρίζει άσχημα η ηλεκτρική σκούπα: Τότε ρίχνουμε λίγη βανίλια σε σκόνη στο πάτωμα και την τραβάμε με την σκούπα. Όλος ο χώρος θα μυρίσει υπέροχα.

Απάντηση