Γιατί οι γυναίκες μισούν τις όμορφες γυναίκες;

Ένα παγκόσμιο ντιμπέιτ με τίτλο «Μη με μισείτε επειδή είμαι όμορφη», εγκαινιάστηκε πριν από λίγο καιρό έπειτα από ένα κάπως προκλητικό άρθρο της 41χρονης Βρετανίδας δημοσιογράφου Samantha Brick, στη Βρετανική Daily Mail. Η ίδια δηλώνει ότι οι γυναίκες την μισούν κυρίως για τα υπέροχα βιβλία που γράφει (μη αντέχοντας ενδεχομένως το γεγονός ότι είναι όμορφη ΚΑΙ έξυπνη). Φυσικά ακολούθησαν ατελείωτα σχόλια στο ίντερνετ και ειδικά στο Twitter, τα οποία λίγο ως πολύ κατέληγαν στο ότι πρώτον, «δεν είσαι και η Elle Macpherson”, δεύτερον, «Δεν σε μισούν επειδή είσαι όμορφη (αφού δεν είσαι και τόσο εδώ που τα λέμε), αλλά επειδή είσαι μια αυτάρεσκη και σνομπ ηλίθια».
Η αθρογράφος του αμερικανικού MC Jamie Floyd, σκέφτηκε να ψάξει αν όντως ο ισχυρισμός της Brick ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις: «Ως δημοσιογράφος τυγχάνει να έχω συναναστραφεί μερικές από τις πιο ωραίες γυναίκες το πλανήτη -την Angelina Jolie, την Jennifer Lopez, την Anne Hathaway, τη Beyonce. Όταν μπαίνουν στον χώρο υπάρχουν πολλά επιφωνήματα θαυμασμού και αρκετή κουβέντα για το τι φοράνε αλλά ουδέποτε θυμάμαι κάποια από εμάς να σκύβει στην διπλανή της και να θάβει την όμορφη σταρ απλά και μόνο επειδή τη ζηλεύει θανάσιμα για την ομορφιά της.
Η Brick όμως δηλώνει χαρακτηριστικά ότι οι φίλες της νιώθουν να απειλούνται από αυτήν όταν βρίσκονται με τους συζύγους τους. Εξάλλου δεν έλαβε μόνο κακό feedback αλλά και αρκετά υποστηρικτικά μηνύματα που ανέφεραν ότι η πράξη της να δημοσιεύσει την παρατήρηση της ήταν πολύ γενναία και ότι αυτό που λέει είναι αλήθεια: όταν είσαι πετυχημένη σε κάτι και έχεις και έχεις και καλή εμφάνιση, κάποιοι από το περιβάλλον σου θα νιώσουν ζήλεια (Σε αντίθεση φερ ειπείν με το να ήσουν πετυχημένη και ευτραφής).
Όπως σχολιάζει η Floyd, το πρόβλημα της Brick είναι ίσως άλλο τελικά. Και ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το αν την συμπαθούν ή όχι επειδή είναι όμορφη ή έστω επειδή τόλμησε να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Εκείνο που χρειάζεται είναι ευγενικές, υποστηρικτικές και συμπαθητικές φίλες στη ζωή της. Τελικά, μάλλον το λάθος δεν είναι στο πρόσωπο της, αλλά στις παρέες της.

Απάντηση