Κουλουράκια καρότου αλμυρά 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • ¾ φλ. σπορέλαιο (καλαμποκέλαιο)
  • ½ φλ. νερό
  • 2 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 καρότα (τριμμένα)
  • 3 κ. σ. Γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
  • Πάπρικα
  • Πιπέρι
  • Ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)

 

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1)Βάζετε όλα τα υγρά μαζί και προσθέτετε το τριμμένο καρότο με τα τυριά και τα μπαχαρικά. Αναμιγνύετε με ένα πιρούνι και προσθέτετε όλο το αλεύρι. Στην συνέχεια ζυμώνετε έως ότου ομογενοποιηθεί και το αφήνετε να ξεκούραστη για 5 λεπτά.

Βήμα 2

2)Πλάθετε και δίνετε το σχήμα και το πάχος που θέλετε.

Βήμα 3

3)Εχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς με αέρα, βάζετε στην μεσαία σκάρα και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εμάς μας αρέσουν τα ξεροψημένα, τραγάνα και λεπτά κουλούρια και έτσι τα έχω κάνει μπαστουνάκια . Δεν έβαλα καθόλου αλάτι γιατί πρόσθεσα με τα μαλακά τυριά και 2 κουταλιές μυζήθρα τριμμένη. (σας το προτείνω) Εναλλακτικές λύσεις για νηστεία είναι η ελιές το σπανάκι ή σκέτο καροτάκι, σε όλες τις εναλλακτικές προσθέτετε αλάτι για νοστιμιά. Καλή επιτυχία και εύχομαι να σας αρέσουν οσο σε εμάς.

 

Απάντηση