Σε απεργία οι πράκτορες του ΟΠΑΠ την 1η Δεκεμβρίου

«Η επιβολή φόρου στα νόμιμα παιχνίδια είναι καταστροφική για τον κλάδο» αναφέρουν στην άνακοίνωσή τους οι πράκτορες του ΟΠΑΠ που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους κατεβάζοντας ρολά στα πρακτορεία την 1η Δεκεμβρίου

Αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνηση για επιβολή φόρου σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, οι πράκτορες της εταιρίας ανακοίνωσαν σήμερα την απόφασή τους να προχωρήσουν σε απεργειακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα, θεωρούν αυτή την κίνηση εχθρική ενέργεια εναντίον του κλάδου, ενώ όπως υποστηρίζουν «Δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχούς της κυβέρνησης, θα έχει λιγότερα έσοδα, και ευνοεί τον παράνομο τζόγο».

Παράλληλα οι πράκτορες επισημαίνουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης απειλούν την επιβίωσή τους και καλούν όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην απεργία και στην πορεία που θα γίνει στην Αθήνα την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης των πρακτόρων του ΟΠΑΠ έχει ως εξής:

«Η  απόφαση  της  κυβέρνησης  για  επιβολή  φόρου  σε  όλα  τα  παιχνίδια  της  ΟΠΑΠ ΑΕ είναι  καταστροφική. Την  θεωρούμε  εχθρική  ενέργεια  σε  βάρος  των πρακτόρων  ΟΠΑΠ ΑΕ, που  υποτίθεται ότι   θα  προστατεύονταν από  την  σημερινή  κυβέρνηση- κατά  δήλωση  του κ.Τσίπρα –  έναντι  των  μεγάλων  συμφερόντων  στο  χώρο  των  τυχερών  παιχνιδιών.

Ειδικότερα  δε  η  απαλλαγή  από τον φόρο για  άλλες επιχειρήσεις, στον χώρο μας, εκτός ΟΠΑΠ ΑΕ, την καθιστά ενέργεια διπλά εχθρική, κατευθυνόμενη  και στοχευόμενη.

Γι αυτό  από  σήμερα  αρχίζει  ο  πόλεμος, εναντίον αυτής της απόφασης και εναντίον αυτών που την πήραν. Χωρίς περιστροφές και  μασημένα λόγια.

Το λέμε για ακόμα μια φορά.  Η επιβολή  φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια:

– Είναι καταστροφική για τους πράκτορες
– Δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της Κυβέρνησης
– Θα φέρει συνολικά λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος
– Ευνοεί τον παράνομο τζόγο και τους βαρώνους του χώρου
– Καθιστά ανακόλουθη την κυβέρνηση

Κάνοντας  πράξη  τα  λόγια  μας  για  άμεσες και  δυναμικές παρεμβάσεις και  ενέργειες, το  Δ.Σ.  της  ΠΟΕΠΠΠ αποφάσισε  την  κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας του κλάδου  την  ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015 με κάθοδο όλων των συναδέλφων στην Αθήνα και με πορεία διαμαρτυρίας στο   Υπουργείο Οικονομικών.

Λεπτομέρειες  θα δοθούν στα σωματεία τις επόμενες  ημέρες  για  όλα  τα θέματα  που αφορούν  ειδικά  την  συγκέντρωση  και  την  πορεία.

Προειδοποιούμε την  κυβέρνηση δε,  ότι  αυτή  είναι  μόνο  η  αρχή. Θα ακολουθούσουν  και  άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων. Η προσπάθεια να μας κλείσουν δεν θα περάσει. Η προσπάθεια για αποδυνάμωση του νόμιμου δικτύου θα αποτεύχει. Αυτοί που καλύπτουον τους παράνομους θα αποκαλυφθούν. Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση.
Καλούμε  τους  πράκτορες να βρίσκονται  σε συνεχή  επαφή  με τα  σωματεία, να είναι  σε ετοιμότητα και  να έχουν πίστη  ότι θα  επιτύχουμε  τους  στόχους  μας.

Καλούμε  όλους του συναδέλφους σε καθολική συμμετοχή στην απεργία, σε δυναμική και μαζική  παρουσία  στην συγκέντρωση και στην πορεία της Αθήνας  την  Τρίτη 1-12-15. Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα υπερασπιστούμε την επιβίωσή μας. Και αυτό τον αγώνα θα τον κερδίσουμε γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας. Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των πρακτορείων μας.

Απάντηση