Χριστουγεννιάτικα στολίδια με ζύμη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 ή μισή κούπα αλάτι
  • νερό όσο πάρει
  • διακοσμητικά
  • γκλίτερ σε διάφορα χρώματα
  • νερομπογιές
  • πολυχρώμα χαρτάκια
  • κορδέλα

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι και το αλάτι,προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.
Βήμα 2

2) Κατόπιν την ανοίγετε με τον πλάστη, σε πάχος 2-3 εκ. Κόβετε με χριστουγεννιάτικα κουπατ(ή ό,τι άλλο σχέδιο διαθέτετε) ή φτιάχνετε σχέδια δικά σας με τα χέρια!
Βήμα 3

3) Kάνετε μία τρύπα σε σημείο που σας εξυπηρετεί με ένα καλαμάκι για να περάσετε απο εκεί την κορδέλα. Τα βάζετε στο φούρνο στους 50 βαθμούς,αέρα για να ξεραθούν λίγο για 15 λεπτά περίπου,αναλόγως τον φούρνο.
Βήμα 4

4) Βγάζετε και αφού κρυώσουν, τα διακοσμείτε όπως σας αρέσει! Mόλις στεγνώσουν οι μπογιές ή ό,τι άλλο βάλετε περνάτε την κορδέλα και έτοιμα για στόλισμα του σπιτιού σας ή του δέντρου σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Mόλις τα έβγαλα από τον φούρνο ήταν ακόμη λίγο μαλακά αλλά ο γιος μου δεν κρατιόταν για να τα ζωγραφίσει ετσι τα έβαλα λίγο στην κατάψυξη να παγώσουν γρήγορα! Καλές δημιουργίες!

 

Απάντηση